ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Γουίκομ 6-1: Καθάρισαν με εξάρα οι πολίτες και προκρίθηκαν στους "16" του Carabao Cup

Οι παίκτες της Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν με τη Γουίκομ
Οι παίκτες της Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν με τη Γουίκομ © 2021 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική κόντρα στη Γουίκομ, καθώς νίκησε με 6-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Carabao Cup. Είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι στο 22'.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τη Γουίκομ για τη φάση των "32" του Carabao Cup, με τους πολίτες να επικρατούν με 6-1 και να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αρχικά η Γουίκομ ήταν εκείνη που έκανε την έκπληξη, καθώς βρήκε δίχτυα στο 22ο λεπτό, χάρη στο τέρμα του Χάνλαν. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα όμως σοβάρεψαν μονομιάς και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ντε Μπρόινε στο 29', έπειτα από ασίστ του Φόντεν.

Στο 43' οι "πολίτες" πέτυχαν την ολική ανατροπή. Ο Γουίλσον Έσμπραντ έκανε το γύρισμα στον Μαχρέζ κοντά στο ύψος του πέναλτι και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Φόντεν να χρίζεται σκόρερ και τον Μαχρέζ να του μοιράζει την ασίστ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, αν και άργησαν να πετύχουν το τέταρτο γκολ.

Ο Φόντεν με καταπληκτική πάσα έβγαλε τον Φεράν Τόρες φάτσα - φόρα με την αντίπαλη εστία και εκείνος από κοντά έκανε το 4-1.

Στο 83' ο Ριγιάντ Μαχρέζ πέτυχε και δεύτερο γκολ έπειτα από ασίστ του Ραχίμ Στέρλιγνκ αυτή τη φορά, με τον 19χρονο Κόουλ Πάλμερ να διαμορφώνει το τελικό σκορ, κάνοντας το τελικό 6-1.

Στα άλλα παιχνίδια, η ΚΠΡ έκανε την έκπληξη και κέρδισε την Έβερτον στα πέναλτι, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να ολοκληρώνεται στο 2-2.

Η Στόουκ απέκλεισε τη Γουότφορντ με 3-1 στην έδρα της, ενώ την πρόκριση στην επόμενη φάση πήραν μεταξύ άλλων και οι Μπέρνλι, Μπρέντφορντ, Σαουθάμπτον και Λιντς.

Σίτι: Στέφεν, Εγκάν Ράιλι, Μπαρνς, Μπέτε, Γουίλσον Έσμπραντ (72' ΜακΆτι), Ντε Μπρόινε, Λαβία, Φόντεν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Τόρες (71' Πάλμερ)

Γουίκομ: Στόκντεϊλ, ΜακΚάρθι, Στιούαρτ, Ταφαζόλι, Γιάκομπσον, Ομπίτα, Γκέιπ (75' Σκόβεν), Καϊκάι (68' Χόργκαν), Γουίλερ, Χάνλαν, Ακινφέουα (65' Βόουκς)

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ