ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι: Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα λεπτό πίσω στο σκορ στα 19 τελευταία ματς πρωταθλήματος

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Γουέστ Χαμ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Γουέστ Χαμ Ⓒ 2021 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει μείνει πίσω στο σκορ ούτε ένα λεπτό στα 19 τελευταία ματς πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι κυριαρχική, ασυναγώνιστη, παίζει μπαλάρα και λίγες ομάδες μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει φτιάξει ένα σύνολο που σαρώνει τα πάντα στην Αγγλία και πηγαίνει πρόσω ολοταχώς για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Με 21 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις κυνηγάει το απόλυτο περσινό ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου που σταμάτησε στις 23, όμως έχει πετύχει και κάτι άλλο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να το καταρρίψει και αφορά το ρεκόρ της Άρσεναλ με τα 19 σερί ματς στην Premier League, όπου δεν είχε βρεθεί ούτε ένα λεπτό πίσω στο σκορ.

Από τον Δεκέμβριο του 1998 ως τον Μάιο του 1999, οι κανονιέρηδες του Αρσέν Βενγκέρ μέτρησαν 19 συνεχόμενα παιχνίδια, όπου δεν κυνήγησαν καθόλου τον αντίπαλο και αυτό το επίτευγμα ισοφάρισε και η Σίτι του Γκουαρδιόλα. Με τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να επεκτείνει το σερί και να πετύχει ό,τι καμία άλλη ομάδα στο Νησί.

ⓒ 2021 Martin Rickett/Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ