PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 2-0: Σκαρφάλωσε στην κορυφή η Σίτι

Ο Μπερνάρντο Σίλβα πλασάρει στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα
Ο Μπερνάρντο Σίλβα πλασάρει στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα 2021 CLIVE BRUNSKILL/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι αν και δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Άστον Βίλα πήρε τελικά τη νίκη που την έφερε, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση της Premier League για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Στην κορυφή της Premer League έστω και προσωρινά, βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι μετά την επικράτηση της με 2-0 επί της Άστον Βίλα με γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα και Γκιουντογκάν.

Παρά το τελικό 2-0 οι "πολίτες" δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Βίλα και βρήκαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης για να φτάσουν τελικά στο τρίποντο.

Βέβαια το 1-0 του Μπερνάρντο Σίλβα στο 79' σήκωσε φωνές από τους φιλοξενούμενους που διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ και έφεραν και την αποβολή του τεχνικού των φιλοξενούμενων. Ενώ το 2-0 έγινε στο 90' μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιουντογκάν.

Το κακό για τη Σίτι ήταν πως στη διάρκεια του αγώνα είδε τους Γούοκερ και Ντε Μπράινε να αποχωρούν τραυματίες από την αναμέτρηση.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν συνέχεια στην επίθεση με τον Φόντεν και τον Στέρλινγκ να προσπαθούν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα να απειλήσουν, είτε με δικές τους ενέργειες, είτε με παράλληλες μπαλιές προς τον Ντε Μπρόινε και τους τους Μπερνάρντο Σίλβα και τον Γκιουντογκάν που έβλεπαν κάθε σουτ να κόβεται από τον Μαρτίνες και την άμυνα της Βίλα που είχε στήσει ένα τείχος μπροστά από την εστία και έδιωχναν κάθε απειλή.

Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο μέρος με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν σιγά - σιγά στην αντεπίθεση και να απειλούν και αυτοί αρχικά με τον Τραορέ και εν συνεχεία με τον Γουότκινς.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά βρήκαν το γκολ που τους "έλυσε" τα πόδια στο 79' σε μια φάση που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες τους. Ο Μαρτίνες έδιωξε οι παίκτες της Σίτι έκοψαν στο χώρο του κέντρου ο Μινγκς κατέβασε τη μπάλα και δεν απομάκρυνε με τη μια με τον Ρόντρι που αρχικά ήταν σε θέση οφσάιντ να διεκδικεί τη μπάλα, ενώ είχε αλλάξει η φάση, να κόβει τη μπάλα και να τη δίνει στον Μπερνάρντο Σίλβα που έκανε το σουτ για να ανοίξει το σκορ.

Το 2-0 έγινε στο 90' μετά από χέρι - πέναλτι του Κας μετά από σέντρα του Μαχρέζ. Ο Γκιουντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Μαρτίνες και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (28' Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Ντε Μπράινε (58' Γκαμπριέλ Ζεζούς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ (72' Μαχρέζ).

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ (75' Τέιλορ), Λουίζ, ΜακΓκιν, Τραορέ (68' Ελ Γκάζι), Μπάρκλεϊ (68' Ράμσεϊ), Γκρίλις, Γουότκινς.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ