ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα τέσσερα πράγματα που έμαθε ο Τεν Χαχ από την αιχμαλωσία στο Λονδίνο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα τέσσερα πράγματα που έμαθε ο Τεν Χαχ από την αιχμαλωσία στο Λονδίνο
@2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδειξε με την παράδοση άνευ όρων απέναντι στην Μπρέντφορντ πως είναι καράβι που μπάζει νερά από παντού, με τον Έρικ τεν Χαχ να καλείται να αποτρέψει το ναυάγιο για να μην έχει το άδοξο τέλος των προκατόχων του.

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση της άλλοτε κραταιάς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό ισχύει ως φάρσα και συνάμα ως τραγωδιά. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε από τον πάγκο της με δόξα και τιμές το καλοκαίρι του 2013 έχοντας κατακτήσει τον ασύλληπτο αριθμό των 13 πρωταθλημάτων μέσα σε 27 χρόνια συμπόρευσής του με τους κόκκινους διαβόλους και έκτοτε η ομάδα που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων της τείνει να γίνει εκείνη που όλοι λατρεύουν να αντιμετωπίζουν.

Οι Ντέιβιντ Μόγιες, Λουίς Φαν Χάαλ, Ζοζέ Μουρίνιο, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Ραλφ Ράνγκνικ προσπάθησαν να κολλήσουν λίγη από τη χρυσόσκονη που είχε αφήσει ο "Φέργκι" στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφοντας, όμως ουδείς μπόρεσε να επιβιώσει, με την Γιουνάιτεντ να μοιάζει να βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν βασανιστικό λαβύρινθο όπου δεν γνωρίζει το πότε και αν θα βγει.

Ο τελευταίος που ανέλαβε την αποστολή να τα αλλάξει όλα και να την ξανακάνει ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική ως προς τις ομάδες που έχουν στόχο την κορυφή, είναι ο Έρικ τεν Χαχ, που προσλήφθηκε πριν από λίγους μήνες έχοντας ως "προίκα" την εξαιρετική δουλειά του στον Άγιαξ, με τον Ολλανδό να βρίσκεται ακόμα στο σημείο μηδέν.

Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Μεταφορικά επειδή οι κόκκινοι διάβολοι δείχνουν στην παρούσα φάση να μην έχουν κάνει ούτε μισό βήμα προόδου σε σύγκριση πχ με την περασμένη σεζόν αλλά και κυριολεκτικά, με το χαστούκι από την Μπράιτον (ήττα με 2-1 στην πρεμιέρα εντός έδρας) και την κατραπακιά από την Μπρέντφορντ (ήττα με 4-0 εκτός έδρας) να την έχουν αφήσει στον πάτο της βαθμολογίας, κάτι που της συνέβη για πρώτη φορά μετά από το 1992, με τη συμπλήρωση δύο αγωνιστικών.

Μάλιστα, ο διασυρμός με 4-0 από την Μπρέντφορντ άνοιξε ξανά τον ασκό του Αιόλου, με μπαρουτοκαπνισμένους τηλεσχολιαστές αλλά και απηυδισμένους οπαδούς της ομάδας να βάζουν στο στόχαστρο, τους πάντες και τα πάντα, με τον Έρικ τεν Χαχ να έχει πάρει ήδη τα πρώτα μαθήματα από την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας του στην εκκίνηση της φετινής Premier League. Αυτά είναι τα εξής:

  • Η κατάρα των εκτός έδρας ματς δεν έχει σταματημό

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δέχτηκε έντονη έως και σφοδρή κριτική στο διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, φεύγοντας ωστόσο από αυτήν πήρε μαζί του και ένα πολύ σημαντικό παράσημο: αυτό της ατσάλινης εκτός έδρας ομάδας. Μετά από την ήττα με 2-0 στο Άνφιλντ τον Ιανουάριο του 2020, οι κόκκινοι διάβολοι έτρεξαν ένα εκπληκτικό αήττητο εκτός έδρας σερί 29 αγώνων που καθιστά ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021 με την ήττα με 4-2 από την Λέστερ. Το άσχημο για τον Τεν Χαχ είναι πως τώρα βρίσκεται στο εντελώς απέναντι άκρο, με την συντριβή από την Μπρέντφορντ το Σάββατο να συνιστά την έβδομη διαδοχική εκτός έδρας ήττα της στην Premier League, με τον απολογισμό τερμάτων σε αυτό το διάστημα να είναι 2 υπέρ και 21 κατά. Επιπλέον η Γιουνάιτεντ είναι πλέον μαζί με την Έβερτον οι δύο ομάδες που έχουν δεχτεί τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στην Premier League μέσα στο 2022, που είναι πλέον 27 τον αριθμό!

  • Η Γιουνάιτεντ θέλει δουλειά και στον τομέα ψυχολογία

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διαρκούν 90 λεπτά και μέσα σε αυτό το διάστημα μπορούν να συμβούν τα πάντα, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μοιάζει καταδικασμένη και παραδομένη στη μοίρα της όταν ένα ματς τής στραβώνει από την αρχή. Ο αγώνας με την Μπρέντφορντ είναι χαρακτηριστικός, με το μοιραίο λάθος του Ντε Χέα στο 10' να φέρνει ουσιαστικά την απόλυτη καθίζηση της ομάδας του, που δέχτηκε άλλα τρία γκολ μέχρι το 35' και για πρώτη φορά μάζεψε τέσσερις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα σε πρώτο μέρος εκτός έδρας αγώνα της στην Premier League. "Άλλες ομάδες δέχονται πρώτες γκολ αλλά νικούν με 5-1 στο φινάλε, με εμάς δεν συμβαίνει αυτό", είπε με παράπονο ο Νταβίντ Ντε Χέα, που ναι μεν "χαντάκωσε" την ομάδα του με την τραγική του εμφάνιση στο Λονδίνο, ωστόσο ήταν 100% σωστός σε αυτή την τοποθέτηση.

  • Η υπόθεση "μένω-φεύγω του Ρονάλντο" πρέπει να λυθεί άμεσα

Στο ματς της πρεμιέρας ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο στην αρχή και με την Γιουνάιτεντ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 απέναντι στην Μπράιτον, μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος και έφερε ανακατωσούρα στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αποτρέψει το μοιραίο. Η 2η αγωνιστική βρήκε τον Τεν Χαχ να του εμπιστεύεται φανέλα βασικού για την κορυφή της επίθεσης, με τον CR7 να παρασύρεται όμως και εκείνος στο ναυάγιο της ομάδας του και το φινάλε να τον βρίσκει να αποχωρεί τσαντισμένος, σνομπάροντας τους οπαδούς και αποφεύγοντας να δώσει το χέρι στον προπονητή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσο η υπόθεση παραμονής του ή μη βρίσκεται στον αέρα, αυτό μόνο κακό θα κάνει στους κόκκινους διαβόλους, με τον CR7 να δείχνει πως δεν είναι εκείνος η λύση του αγωνιστικού προβλήματος της Γιουνάιτεντ.

  • Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και μεταγραφές

Ο Έρικ τεν Χαχ είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πως πιστεύει στον εαυτό του και στις δυνατότητές του, όμως ταυτόχρονα επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους πως η συγκεκριμένη αποστολή, να φτιάξει από την αρχή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι η δυσκολότερη που του έχει ανατεθεί στη μέχρι τώρα καριέρα του. Το σίγουρο είναι πως όσο εργατικός και ευρηματικός και αν είναι, θα χρειαστεί να κάνει μεταγραφές και να φέρει νέα πρόσωπα για να έρθει η πρόοδος, κάτι που μέχρι στιγμής η οικογένεια Γκλέιζερ δεν έχει φροντίσει να γίνει. Μόλις τρεις ήταν οι προσθήκες στο ρόστερ (Μαρτίνες, Μαλάσια, Έρικσεν), με τη διοίκηση να τρώει διαδοχικές "πόρτες" στο θερινό μεταγραφικό παζάρι και τον Ολλανδό να βρίσκεται στα όρια της απελπισίας, αφού ξέρει πως έχει ακόμα μπόλικη ανηφόρα να διανύσει. Χώρια που στο τέρμα της ανηφόρας, την περιμένει η Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Premier League (22/8, 22:00, LIVE από SPORT24), εκεί που ίσως μία αποτυχία βάλει και τον ίδιο στο κάδρο της αμφισβήτησης μετά από τους "εύθραστους και ηττοπαθείς" παίκτες και τη "λίγη και ανεπαρκή" διοίκηση.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ