PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ 1-2: Οι λεπίδες έριξαν βόμβα μεγατόνων

Οι παίκτες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν νίκη τους επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αγώνα  πρωταθλήματος στο Ολντ Τράφορντ
Οι παίκτες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν νίκη τους επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αγώνα πρωταθλήματος στο Ολντ Τράφορντ Ⓒ 2021 TIM KEETON/ASSOCIATED PRESS

Η ουραγός Σέφιλντ έκανε την έκπληξη της χρονιάς στη φετινή Premier League καθώς νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" για πρώτη φορά μετά το 1973 και δεν της επέτρεψε να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας (VIDEOS).

Απίστευτο και όμως αληθινό, βγαλμένο από το μαγικό κόσμο της Premier League! Η ουραγός Σέφιλντ των 16 ηττών στα πρώτα 19 παιχνίδια της τρέλανε άπαντες καθώς νίκησε 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" για την 20η αγωνιστική και δεν της επέτρεψε να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας, εκεί όπου παραμένει η Σίτι.

Μπράιαν και Μπερκ πέτυχαν τα χρυσά γκολ για τις λεπίδες του Κρις Γουάιλντερ που ήταν τα παρθενικά τους στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, με τον Μαγκουάιρ να ισοφαρίζει προσωρινά για τους κόκκινους διαβόλους αλλά το τέρμα του να μην είναι αρκετό για να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ώστε να φτάσει η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην 8η ανατροπή της στη φετινή Premier League (έχει πετύχει και τις 7 εκτός έδρας).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σέφιλντ είχε να νικήσει την Γιουνάιτεντ από τον Αύγουστο του 1992 (οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστε στην πρεμιέρα της σεζόν 1992-93 που αποτέλεσε και την έναρξη της Premier League) μετρώντας έκτοτε 1 ισοπαλία και 7 ήττες, ενώ η αμέσως προηγούμενη νίκη της στο πρωτάθλημα στο "Ολντ Τράφορντ" ήταν τον Δεκέμβριο του 1973!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας σχεδόν στο 80%, δεν ήταν ωστόσο πιεστική και αυτό το μαρτυράρει ξεκάθαρα το γεγονός πως είχε μόνο μία μεγάλη φάση στα αντίπαλα καρέ: αυτή στο 11' με το σουτ του Ράσφορντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ράμσντεϊλ.

Στον αντίποδα η Σέφιλντ προειδοποίησε στο 16' με τον Φλεκ, όταν απέκρουσε με τα πόδια ο Ντε Χέα το πλασέ του και τιμώρησε τη χαλαρότητα των γηπεδούχων στο 23': καλοχτυπημένη εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά από τον Φλεκ, ο Μπράιαν νίκησε στον αέρα τον Τουανζέμπε και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα και να καταλήξει στα δίχτυα (0-1)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 49', το διαγώνιο σουτ του Γκρίνγουντ μέσα από την περιοχή (από ωραία κάθετη πάσα του Φερνάντες) που έφυγε άουτ, για να βρει τελικά το γκολ της ισοφάρισης στο 64', από στημένη φάση, όπως και η αντίπαλός της.

Ο Τέλες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μαγκουάιρ πήρε την καρφωτή κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ράμσντεϊλ (1-1).

Σε εκείνο το σημείο όλοι σχεδόν οι φανς της Premier League, ανεξαρτήτως οπαδικων προτιμήσεων, θα πόνταραν τα λεφτά τους στη νίκη της Γιουνάιτεντ, όμως η 8η φετινή ανατροπή της στην Premier League και πρώτη εντός έδρας δεν ήρθε ποτέ.

Αντίθετα, ήταν η Σέφιλντ εκείνη που πανηγύρισε ένα χρυσό τρίποντο βρίσκοντας δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 74'. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ απέτυχαν παταγωδώς για περίπου μισό λεπτό να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή τους και επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να την μεταφέρουν συνέχεια μέσα σε αυτήν, για να έρθει ο Μπερκ και με δεξί σουτ να νικήσει τον Ντε Χέα γράφοντας το 2-1 για τις λεπίδες.

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά η Γιουνάιτεντ προσπάθησε, πίεσε, όμως δεν είχε καθαρή τελική ευκαιρία (μόνο ένα σουτ εκτός περιοχής του Τέλες στο 76', που κόντραρε σε σώμα αμυντικού και η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού), με τους παίκτες της Σέφιλντ να επιβραβεύονται για την άριστη αμυντική λειτουργία τους και την τρομερή αυτοθυσία με την οποία έπαιξαν και να παίρνουν πανάξια μόλις τη 2η νίκη τους στις 20 πρώτες αγωνιστικές.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Τουανζέμπε (82' Φαν Ντε Μπέεκ), Μαγκουάιρ, Τέλες (82' Σο), Πογκμπά, Μάτιτς, Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ (66' Καβάνι), Μαρσιάλ

ΣΕΦΙΛΝΤ: Ράμσντεϊλ, Μπάσαμ, Τζαγκιέλκα, Αμπαντού, Μπάλντοκ, Λούντστραμ, Νόργουντ, Φλεκ, Μπράιαν (53' Μπογκλ), ΜακΓκόλντρικ (80' Μπριούστερ), Σαρπ (70' Μπερκ)

* Όσον αφορά στα άλλα δύο βραδινά ματς της Τετάρτης, αμφότερα δεν είχαν νικήτρια. Στο "Amex Stadium", Μπράιτον και Φούλαμ έμειναν στη λευκή ισοπαλία ενώ στο "Γκούντισον Παρκ" Έβερτον και Λέστερ αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Χάμες Ροντρίγκες να βάζει μπροστά στο σκορ τα ζαχαρωτά στο 30' και τον Τίλεμανς να ισοφαρίζει για τις αλεπούδες στο 67'.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 2-3 (3' Ζαχά, 90+7' Μπατσουαγί / 9' 25' Σούτσεκ, 65' Ντόουσον)

Νιούκαστλ - Λιντς 1-2 (57' Αλμιρόν / 17' Ραφίνια, 61' Χάρισον)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-3 (3' Άρμστρονγκ / 8' Πεπέ, 39' Σακά, 72' Λακαζέτ)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (6' 30' Γκιουντογκάν, 20' Κανσέλο, 45+2' Μαχρέζ, 57' Στέρλινγκ)

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 3-2 (52' Μι, 76' ΜακΝιλ, 79' Γουντ/ 14' Γουότκινς, 68' Γκρίλις)

Τσέλσι - Γουλβς 0-0

Μπράιτον - Φούλαμ 0-0

Έβερτον - Λέστερ 1-1 (30' Χάμες Ροντρίγκες / 67' Τίλεμανς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ 1-2 (64' Μαγκουάιρ / 23' Μπράιαν, 74' Μπερκ)

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Τότεναμ - Λίβερπουλ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: AP Photo/Tim Keeton,Pool

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ