ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Μάτα είπε αντίο σε ομάδα και οπαδούς μέσω μίας υπέροχης επιστολής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Μάτα είπε αντίο σε ομάδα και οπαδούς μέσω μίας υπέροχης επιστολής
PRINT SCREEN

Ο Χουάν Μάτα είπε αντίο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 8,5 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ και το έκανε με μοναδικό στιλ, αποχαιρετώντας το σύλλογο και τους οπαδούς των κόκκινων διαβόλων μέσω μίας άκρως συγκινητικής προσωπικής επιστολής.

Ο Χουάν Μάτα έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Καστίγια (2006-07), στη συνέχεια έκανε το άλμα στην Βαλένθια (2007-2011), ακολούθησε η εμπειριά του στην Premier League μέσω της Τσέλσι (2011-2014) και από εκεί μεταπήδησε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το Ολντ Τράφορντ έμελε μάλιστα να αποδειχτεί το πιο φιλόξενο για αυτόν ποδοσφαιρικό σπίτι αφού έμεινε για 8,5 χρόνια, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να αποχωρεί αυτό το καλοκαίρι από τους κόκκινους διαβόλους αλλά την αγάπη του για αυτούς να παραμένει αναλλοίωτη.

Φρόντισε μάλιστα να το δείξει μέσω ενός video που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου το συνόδευσε από μία άκρως συγκινητική επιστολή, με τον Ισπανό να αναφέρει:

"Μου πήρε κάποιο χρόνο για να επεξεργαστώ την αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή μου και αυτό είναι ένα μήνυμα ότι για πολλές στιγμές τα τελευταία χρόνια, δεν πίστευα ποτέ ότι θα έγραφα. Αλλά φυσικά, όλα τα ωραία έρχονται σε ένα τέλος και ο χρόνος μου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσε.

Θα ήταν αδύνατο για μένα να εκφράσω μέσα από αυτό το κείμενο όλα τα συναισθήματα που έχω βιώσει τις τελευταίες εβδομάδες αλλά για να το συμπυκνώσω, θα ήθελα να πω ότι είμαι ο πιο υπερήφανος άνθρωπος στον κόσμο έχοντας εκπροσωπήσει αυτόν τον μοναδικό σύλλογο για τα τελευταία 8,5 χρόνια.

Είναι κάτι που δεν θα είχα ονειρευτεί ποτέ όταν ήμουν μικρός επειδή μου φαινόταν πολύ μακρινό για ένα παιδί στην Ισπανία να παίξει μία ημέρα σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μερικές φορές όμως η πραγματικότητα ξεπερνάει τα όνειρα".

Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές σήμερα, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων με ό,τι μου έχει φέρει η καριέρα μου μέχρι τώρα, και είμαι τόσο ενθουσιασμένος όσο εκείνο το μικρό παιδί για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον από εδώ και στο εξής, το ίδιο πάθος που παίζω ποδόσφαιρο αφού αυτό το παιδί παραμένει μέσα μου.

Είναι αυτονόητο, θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος του προσωπικού που εργάζεται στον σύλλογο που τον κάνει τόσο ξεχωριστό, κάθε προπονητή, κάθε συμπαίκτη με τον οποίο έχω δι στο διάστημα που ήμουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχουμε ζήσει τα καλύτερα περίοδο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά είχα μερικές εκπληκτικές αναμνήσεις στην πορεία, με τη μορφή τροπαίων και ιδιαίτερων στιγμών μαζί που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου.

Σας ευχαριστώ όλους, θα μου λείψετε.

Για εσάς, τους υποστηρικτές μας, δεν βρίσκω πραγματικά λόγια για να περιγράψω πόσο ευγνώμων είμαι και πόσο ξεχωριστό με έχετε κάνει να νιώσω. Αισθάνομαι πολύ αγαπητός και αυτό είναι κάτι για το οποίο ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου μπορούμε ποτέ να είμαστε αρκετά ευγνώμονες. Το Μάντσεστερ είναι, και θα είναι πάντα, ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου, εντός και εκτός γηπέδου.

Νιώθω πραγματικά σαν υιοθετημένος Mancunian, που ζω εδώ και καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι μέρος αυτού του μοναδικού μέρους στον κόσμο και της κουλτούρας του είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό.Νιώθω ότι ανήκω εδώ.

Δεν εύχομαι τίποτα άλλο παρά το καλύτερο στον σύλλογο και στον νέο προπονητή. Ελπίζω πραγματικά να είναι η αρχή μιας νέας εποχής, γεμάτη υπέροχο ποδόσφαιρο, τρόπαια και απόλαυση για εσάς, τους οπαδούς μας. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που σας αξίζει και τίποτα λιγότερο από τι πρέπει να είναι αυτός ο ποδοσφαιρικός σύλλογος.

Αυτό δεν είναι αντίο, αλλά "τα λέμε σύντομα", καθώς θα έρχομαι συνέχεια στο Μάντσεστερ, όποτε μπορώ. Αλλά, προς το παρόν, από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ πολύ που με αφήσατε να γίνω μέρος του. Είμαι αληθινά κολακευμένος και υπερήφανος και θα είμαι πάντα ένας από εσάς".

Σημειώνεται πως εκτός του Μάτα, η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/6) την αποδέσμευση των Έντινσον Καβάνι, Τζέσε Λίνγκαρντ, Χουάν Μάτα, Νεμάνια Μάτιτς και Πολ Πογκμπά, ενώ παρελθόν από το σύλλογο θα αποτελέσουν στο τέλος Ιουνίου και πέντε παίκτες της Ακαδημίας: οι Μέλορ, Ντιβάιν, Γκραντ, ΜακΣέιν και Γούλστον.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ