PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 3-1: Ο Γκρίνγουντ υπέγραψε την πέμπτη σερί νίκη

Manchester United's Mason Greenwood, left, celebrates with Manchester United's Marcus Rashford after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Burnley at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, April 18, 2021. (Gareth Copley/Pool via AP)
Manchester United's Mason Greenwood, left, celebrates with Manchester United's Marcus Rashford after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Burnley at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, April 18, 2021. (Gareth Copley/Pool via AP) @ 2021 GARETH COPLEY/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-1 της Μπέρνλι στο "Ολντ Τράφορντ" και έφτασε τις πέντε σερί νίκες στην Premier League, μειώνοντας παράλληλα στους οκτώ πόντους τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Σίτι (VIDEOS).

Οι παίκτες της Μπέρνλι μπήκαν στο "Ολντ Τράφορντ" με την ενδόμυχη σκέψη πως θα μπορούσαν να φύγουν αήττητοι σε πέμπτη διαδοχική επίσκεψη, όμως παρά το γεγονός πως πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση και ζόρισαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το φινάλε βρήκε την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να χαμογελάει, πανηγυρίζοντας την πέμπτη σερί νίκη της στη φετινή Premier League.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στα πόδια όμως απείλησαν ελάχιστα, για να έρθει η φάση του 48' όπου έκαναν το 1-0 μέσα από αριστουργηματική ομαδική προσπάθεια. Ο Ράσφορντ όργωσε την αριστερή πλευρά πριν δώσει στον Φερνάντες, ο Πορτογάλος άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του με υπέροχη προσποίηση και ο Γκρίνγουντ εκτέλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη με το μαγικό αριστερό του πόδι μέσα από την περιοχή.

Η απάντηση της Μπέρνλι ήταν άμεση καθώς μετά από μόλις 114 δευτερόλεπτα ο Ταρκόφσκι έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (1-1), με ένα γκολ που ήταν το 1000ο που δέχονται οι κόκκινοι διάβολοι στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.

Η συνέχεια βρήκε την Γιουνάιτεντ να πιέζει αλλά την Μπέρνλι να αντιστέκεται σθεναρά, ωστόσο στο 84' ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Σόλσκιερ, με τον Γκρίνγουντ να κάνει το σουτ απο πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και τη μπάλα να κοντράρει στον Κορκ για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα, την ώρα που ο Πίκοκ-Φάρελ είχε ακινητοποιηθεί.

Αυτό ήταν το 15ο γκολ του Γκρίνγουντ στην μεγάλη κατηγορία από την έναρξη της περασμένης σεζόν που είναι ο κορυφαίος έφηβος σκόρερ στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (14 έχει ο Σάντσο της Ντόρτμουντ), με την Γιουνάιτεντ να ρίχνει τίτλους τέλους στο ματς στις καθυστερήσεις, όταν οι παίκτες του Σον Ντάις είχαν ανοιχτεί για το 2-2 και ο Καβάνι δέχτηκε την ασίστ του Φαν Ντε Μπέεκ για να γράψει το 3-1 με το 8ο γκολ του στη φετινή Premier League και 4ο έχοντας μπει ως αλλαγή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (46' Καβάνι), Ράσφορντ (84' Φαν Ντε Μπέεκ), Φερνάντες, Πογκμπά, Γκρίνγουντ

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πίκοκ-Φάρελ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (88' Ροντρίγκεζ), Γουέστγουντ, Κορκ, Μπράουνχιλ (88' Βίντρα), ΜακΝιλ, Γουντ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 16 Απριλίου

Έβερτον - Τότεναμ 2-2 (31', πέν. 62', Σίγκουρντσον / 27', 68' Κέιν)

Σάββατο 17 Απριλίου

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 3-2 (36' αυτ. Ντιοπ, 41' Ζοέλιντον, 82' Γουίλοκ / 73' Ντιοπ, 80' πεν. Λίνγκαρντ)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας αναβλήθηκε

Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (60' Γουίλιαν Ζοσέ)

Κυριακή 18 Απριλίου

Άρσεναλ - Φούλαμ 1-1 (90+7' Ενκέτια / 59' πεν. Μάτζα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 3-1 (48' 84' Γκρίνγουντ, 90+3' Καβάνι / 50' Ταρκόφσκι)

Δευτέρα 19 Απριλίου

Λιντς - Λίβερπουλ (22:00)

Τρίτη 20 Απριλίου

Τσέλσι - Μπράιτον (22:00)

Τετάρτη 21 Απριλίου

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

Πέμπτη 22 Απριλίου

Λέστερ - Γουέστ Μπρομ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Gareth Copley/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ