ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 3-2: Διαβολική πρόκριση στο σούπερ ντέρμπι

Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει το γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λίβερπουλ για το FA Cup
Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει το γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λίβερπουλ για το FA Cup Ⓒ 2021 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα χορταστικό ματς με πέντε γκολ, πολλές ευκαιρίες και μπόλικο πάθος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-2 της Λίβερπουλ και πήρε το εισιτήριο για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (VIDEOS).

Η μπίλια έκατσε στο κόκκινο της... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Σε ένα ντέρμπι που κράτησε σε εγρήγορση το φίλαθλο κοινό από την αρχή μέχρι το τέλος, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επιβλήθηκε 3-2 της Λίβερπουλ σε νοκ-άουτ ματς στο "Ολντ Τράφορντ" και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του FA Cup, όπου θα υποδεχτεί στον πέμπτο γύρο την Γουέστ Χαμ.

Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 18' για την Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ανατροπή (για πολλοστή φορά μέσα στη σεζόν) με τους Γκρίνγουντ στο 26' και Ράσφορντ στο 48', ο Αιγύπτιος έφερε το ματς σε ισορροπία στο 58', για να έρθει στο 78' ο Μπρούνο Φερνάντες με το 28ο γκολ του από τον Φεβρουάριο του 2020 με τη φανέλα των διαβόλων για να κρίνει το θρίλερ με μία αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απολύτως ισορροπημένο και δεν είχε κάποια μεγάλη φάση, με τη συνέχεια να βρίσκει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανεβάζει στροφές και να πατάει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή σε συγκριση με την Λίβερπουλ αλλά τον Γκρίνγουντ να μην έχει καλές επιλογές: πρώτα στο 10' όταν επέλεξε να κάνει το σουτ από πλάγια θέση (και όχι να ψάξει για συμπαίκτη του) και επέτρεψε στον Άλισον να διώξει με τα πόδια και ακολούθως στο 14' με το σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ.

Στο 17' ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να απειλήσει, με τη διαφορά να είναι πως οι κόκκινοι δεν... χαρίστηκαν. Ο Φιρμίνο έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά και ο Σαλάχ έφυγε ταχύτατα προς τη μπάλα αφήνοντας πίσω του τον Μαγκουάιρ, για να νικήσει με υπέροχο σκαφτό δεξί πλασέ τον Χέντερσον και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Κλοπ.

Στα επόμενα λεπτά η Λίβερπουλ κέρδισε και άλλα μέτρα και είχε 1-2 σουτ εκτός περιοχής, για να έρθει όμως η απάντηση της Γιουνάιτεντ στο 26' με ένα εξισου όμορφο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο Πογκμπά έκανε εξαιρετικό τάκλιν έξω από την περιοχή της ομάδας και έδωσε το έναυσμα για να βγει αντεπίθεση, ο Ράσφορντ βρήκε με μακρινή μπαλιά ακριβείας τον Γκρίνγουντ που πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και με ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Άλισον για το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Γιουνάιτεντ είχε δύο καλά σουτ με τους ΜακΤόμινεϊ και Πογκμπά, με την άμυνα της Λίβερπουλ να αντέχει, για να έρθει το φινάλε του πρώτου 45λεπτου που βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1, με την Γιουνάιτεντ να έχει 10 τελικές προσπάθειες (2 εντός εστίας) και 46% κατοχή και την Λίβερπουλ 4 τελικές (2 εντός εστίας) και 54% κατοχή μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο πήρε φωτιά από πολύ νωρίς, με την Γιουνάιτεντ να κάνει την ανατροπή στο 48': ο Γκρίνγουντ προσπάθησε να βρει τον Ράσφορντ, ο Ρις Γουίλιαμς πήγε να κόψει αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε και αυτή έφτασε στον φορ της Γιουνάιτεντ, που με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ με το δεξί έγραψε το 2-1. Αυτό μάλιστα ήταν το 4ο γκολ του σε πέντε συνολικά ματς που έχει αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ.

Ούτε όμως το προβάδισμα των κόκκινων διαβόλων διήρκεσε πολύ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να πιέζουν και αφού πρώτα έχασαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλνερ (ημπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το σουτ του από πλεονεκτική θέση), έκαναν το 2-2 στο 58ο λεπτό.

Ο Μίλνερ έκλεψε, κουβάλησε τη μπάλα και την έδωσε στον Φιρμίνο, εκείνος έβγαλε παράλληλη πάσα, ο Μίλνερ την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Σαλάχ με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε για δεύτερη φορά τον Χέντερσον με το 19ο φετινό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ανέβασε και άλλο την πίεσή της μετά το 2-2, είχε μία καλή στιγμή σε σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 61' (απέκρουσε σε κόρνερ ο Χέντερσον) και μία κλασική με τον Σαλάχ στο 67' που είδε τον κίπερ της Γιουνάιτεντ να τον νικάει σε τετ α τετ, για να έρθει στο 78' η ώρα του Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Πορτογάλος, μακράν ο καλύτερος παίκτης των κόκκινων διαβόλων από τον Ιανουάριο του 2020 που αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, μπήκε στο ματς στο 66' και δώδεκα λεπτά αργότερα έκανε τη διαφορά, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Άλισον στέλνοντας τη μπάλα στο πλαϊνό διχτάκι της αριστερής του γωνίας (3-2).

Η Λίβερπουλ προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά να σώσει την παρτίδα και να στείλει το ματς στην παράταση φτάνοντας στην επίτευξη τρίτου τέρματος, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να θωρακίσουν αποτελεσματικά την εστία του Χέντερσον ενώ στο 89' είχαν ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, με την κεφαλιά του Καβάνι από σέντρα του Φερνάντες να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Άλισον.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Φαν Ντε Μπέεκ (66' Φερνάντες), ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Γκρίνγουντ (66' Φρεντ), Ράσφορντ (86' Μαρσιάλ), Καβάνι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρις Γουίλιαμς, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Τιάγκο (81' Σακίρι), Βαϊνάλντουμ (62' Μανέ), Μίλνερ, Τζόουνς, Σαλάχ, Φιρμίνο (81' Οριγκί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Martin Rickett/Pool via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ