PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 0-1: Ψυχρολουσία στο 88' και χαμένο πέναλτι του Φερνάντες στις καθυστερήσεις

Οι παίκτες της Άστον Βίλα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 6η αγωνιστική της Premier League
Οι παίκτες της Άστον Βίλα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 6η αγωνιστική της Premier League © 2021 JON SUPER / AP IMAGES

Η Άστον Βίλα σημείωσε την πρώτη νίκη της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2009 και αυτή με περιπετειώδη τρόπο. Ο Κόρτνεϊ Χάουζ σκόραρε στο 88' και στις καθυστερήσεις υπέπεσε σε πέναλτι, στο οποίο αστόχησε ο Μπρούνο Φερνάντες.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 έψαχνε νίκη στην Premier League η Άστον Βίλα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη βρήκε απέναντι σε μία άκρως φορμαρισμένη ομάδα, που γκρεμίστηκε από την κορυφή της βαθμολογίας. Το 1-0 στο "Ολντ Τράφορντ" διαμορφώθηκε με περιπετειώδη τρόπο, με πρωταγωνιστές τους Κόρτνεϊ Χάουζ που σημείωσε το γκολ στα τελευταία λεπτά και τον Μπρούνο Φερνάντες που έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ο 26χρονος αμυντικός έπιασε μια υπέροχη κεφαλιά στο 88ο λεπτό έπειτα από κόρνερ και με τον Έντισον Καβάνι κρεμασμένο πάνω του, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, αν και δεν είχε πολλές τελικές.

Η μερίδα του λέοντος σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία ήταν με τη μεριά των γηπεδούχων, οι οποίοι, όμως, έχαναν στην ουσία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτήν τη φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κινήθηκε μόλις στο 82' για να ενισχύσει ουσιωδώς την επίθεσή του με την είσοδο του Καβάνι (και κρατώντας τους Τζέσε Λίνγκαρντ, Τζέιντον Σάντσο και Αντονί Μαρσιάλ στον πάγκο).

Το γκολ του Χάουζ "πάγωσε" το γήπεδο, που ξαναβρήκε τη φωνή του στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο σκόρερ έκανε χέρι σε μία ανύποπτη φάση. Η χρήση VAR επιβεβαίωσε την παράβαση και ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση, με τις ευλογίες του Ρονάλντο. Η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά και το 1-0 για την ομάδα του Ντιν Σμιθ παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Premier League

Η βαθμολογία της Premier League


TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ