FOOTBALL ANALYSIS

Μάνταλος: O Gladiator της ΑΕΚ

Ο Μάνταλος έκανε φοβερή αμυντική δουλειά στη νίκη της ΑΕΚ στα Γιάννενα
Ο Πέτρος Μάνταλος στη νίκη της ΑΕΚ στα Γιάννενα EUROKINISSI

Ο Μάνταλος ήταν ο μπροστάρης της ΑΕΚ στην πίεση και τις μονομαχίες που έφεραν το διπλό στα Γιάννενα. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει τη σκληρή δουλειά του αρχηγού της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ. Όπως παραδέχθηκε και ο Καρέρα, η Ένωση είχε την τύχη με το μέρος της στα δύο γκολ των γηπεδούχων που πήρε πίσω το VAR, αλλά συνολικά είχε καλή εικόνα στους Ζωσιμάδες.

Όπως διαβάσατε και στο σχετικό θέμα, η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και κέρδισε 10 φορές την μπάλα στην επίθεση. Από το καλοκαίρι του 2019 που η Opta καλύπτει τους αγώνες της Super League, ποτέ η Ένωση δεν είχε τόσες κερδισμένες κατοχές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ούτε είχε σε κάποιο άλλο ματς τις 85 ανακτήσεις κατοχής που είχε στα Γιάννενα.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Μπροστάρης σ'αυτήν την αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ ήταν ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπαιξε για πρώτη φορά 90' στη φετινή Super League και ήταν πανταχού παρών.

Ο Μάνταλος συμμετείχε σε 19 μονομαχίες, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον στο γήπεδο, ενώ είχε και 12 ανακτήσεις κατοχής. Δείτε το γράφημα της Opta.

Οι πράσινοι ρόμβοι δείχνουν τις κερδισμένες μονομαχίες του Μάνταλου στο έδαφος και οι κόκκινοι αυτές που έχασε. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε 10/16 επίγειες, ενώ προσέθεσε και 1/3 ενάριες. Συνολικά "μπήκε" σε 19 μονομαχίες, την ώρα που κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν "μπήκε" σε πάνω από 11.

Τα μπλε τρίγωνα δείχνουν τα σημεία στο γήπεδο όπου ο Μάνταλος ξεκίνησε μια νέα κατοχή για την Ένωση. Συνολικά είχε 12 ανακτήσεις κατοχής και μόνο ο Κρίστισιτς (13) είχε περισσότερες.

ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ από αριστερά με Μάνταλο και Τάνκοβιτς. Από εκεί ήρθε η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ που έχασε ο Μαχαίρας στο δεύτερο δοκάρι, ενώ εκεί ο Μάνταλος κέρδισε και το φάουλ από το οποίο τελικά προήλθε το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην Ένωση.

Η σκληρή δουλειά του Μάνταλου τον φέρνει στο ξεκίνημα της σεζόν να είναι δεύτερος παίκτης πίσω από τον Σιμόες (8.3) της ΑΕΚ στις ανακτήσεις κατοχής με 8 ανά αγώνα και πρώτος στις κερδισμένες μονομαχίες με 9.2 ανά παιχνίδι.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΚΛΙΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ

Ο Μάνταλος δεν έμεινε εκεί, αλλά κυριάρχησε και στα τάκλιν και στα κερδισμένα φάουλ.

Τα πράσινα τρίγωνα δείχνουν τα κερδισμένα τάκλιν του Μάνταλου, που είχε 4/4, τα περισσότερα για την ΑΕΚ μαζί με τον Σάκχοφ που είχε 4/5. Τα μπλε τρίγωνα δείχνουν τα επτά φάουλ που κέρδισε ο Μάνταλος, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στο γήπεδο.

Συνολικά ο Μάνταλος "μπήκε" στις περισσότερες μονομαχίες (19), είχε τις περισσότερες κερδισμένες, κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (7), είχε μαζί με τον Σάκφοφ τα περισσότερα τάκλιν (4), ενώ ήταν δεύτερος πίσω από τον Κρίστισιτς (13) στις ανακτήσεις κατοχής (12).

Πραγματικά αρχηγικό παιχνίδι, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ και μια νίκη που είχε μεγάλη ανάγκη.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ