EUROPEAN SUPER LEAGUE

Μακρόν και Τζόνσον είναι απέναντι στην European Super League

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στις 29 Ιανουαρίου του 2019.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν © 2019 PETROS KARADJIAS/ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη δημιουργία της European Super League.

Η European Super League μοιάζει ολοένα και πιο κοντά στην υλοποίησή της, αφού ταυτόχρονα σε διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης διέρρευσαν πληροφορίες την Κυριακή για τις 12 ομάδες που συμμετέχουν και τα αξιώματα που θα πάρουν οι μεγαλομέτοχοι τους.

Η UEFA εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, ενώ την στήριξή της στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξέφρασε με τοποθέτησή της η ECA, η οποία πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη εκτάκτως την Κυριακή (18/4) το βράδυ, απευθύνοντας κάλεσμα και στις 12 ομάδες που θέλουν να χτίσουν την European Super League, ωστόσο καμία εξ' αυτών δεν έδωσε το παρών.

Την αντίθεσή τους με τα σχέδια των 12 ομάδων εξέφρασαν και αρχηγοί Κρατών. Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτησε την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν στην δημιουργία της ESL.

"Η προεδρία της Γαλλίας χαιρετίζει τη θέση των γαλλικών ομάδων να μην αποδεχθούν να συμμετάσχουν στην European Super League η οποία απειλεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του αθλητικού πνεύματος.

Το γαλλικό κράτος θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα που έλαβαν οι LFP, FFF, UEFA και FIFA για την προστασία της ακεραιότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων" αναφέρει η τοποθέτηση της γαλλικής προεδρίας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ότι είναι μία κίνηση που θα προκαλέσει ζημιά, τονίζοντας ότι οι ομάδες πρέπει να λογοδοτήσουν στους φιλάθλους και την κοινότητα του ποδοσφαίρου.

"Τα σχέδια για την European Super League θα ήταν πολύ ζημιογόνα για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να αναλάβουν δράση. Θα χτυπούσαν στην καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα ανησυχήσουν τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους τους και στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου πριν να κάνουν περαιτέρω βήματα" σχολίασε συγκεκριμένα.

© 2019 Petros Karadjias/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ