ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μαγκουάιρ: "Αφήστε το ποδόσφαιρο να μιλήσει, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε"

Ο Χάρι Μαγκουάιρ στην αναμέτρηση της Εθνικής Αγγλίας με την Ιταλία στο Nations League
Ο Χάρι Μαγκουάιρ στην αναμέτρηση της Εθνικής Αγγλίας με την Ιταλία στο Nations League © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Ο Χάρι Μαγκουάρι απάντησε για την έντονη κριτική που δέχεται η Εθνική Αγγλίας λόγω των αποτελεσμάτων της στο Nations League, τονίζοντας πως η ομάδα κρατάει δυνάμεις για το Μουντιάλ, αλλά και πως παίζοντας με τον ίδιο τρόπο έφτασε μέχρι τον τελικό του Euro.

Έναν χρόνο μετά τον τελικό του Euro 2020, Αγγλία και Ιταλία (0-0 στην κανονική διάρκεια του τελικού) αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες, χωρίς να καταφέρουν να ξεχωρίσουν στα 90 λεπτά αγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου στη League A του Nations League.

Τα "τρία λιοντάρια" βρίσκονται χωρίς νίκη στον όμιλο τους και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ έχει δεχθεί έντονη κριτική. Ο Χάρι Μαγκουάιρ στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα τόνισε πως η ομάδα κρατάει δυνάμεις για το Μουντιάλ, αλλά και πως παίζοντας με τον ίδιο τρόπο έφτασε μέχρι τον τελικό του Euro.

"Η ιστορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια μιλάει από μόνη της. Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο υπάρχει πίεση και κριτική και σε κάθε παιχνίδι που δεν κερδίζεις θα υπάρχει πάντα κριτική.

Στα τελευταία ματς δεν πετύχαμε αρκετά γκολ, αλλά φτάσαμε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου παίζοντας με αυτόν τον τρόπο και ήμασταν στα πέναλτι διεκδικώντας ένα Euro στην πατρίδα μας, που θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες στιγμές που θα ζούσε χώρα μας.

Αφήστε το ποδόσφαιρο να μιλήσει. Όλοι μας μένουν πίσω για το Παγκόσμιο Κύπελλο και συνεχίζετε να μας πιέζετε. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βελτιωθούμε.

Δείξαμε ότι υπάρχουν ακόμη τομείς για βελτίωση και αν θέλουμε να σηκώσουμε το Μουντιάλ πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και κάθε μέρα πρέπει να στοχεύουμε σε αυτό γιατί θέλουμε να θέσουμε υψηλούς στόχους και ο επόμενος είναι να σηκώσουμε το τρόπαιο", δήλωσε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ