ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Μαχητής ο Ρεχάγκελ"

"Μαχητής ο Ρεχάγκελ"
INTIME SPORTS

Τα εύσημα στον Ότο Ρεχάγκελ απονέμει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος για τα κατορθώματα του πρώτην ομοσπονδιακού τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και μέλος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον "Sentra103,3" για τα έργα και τις ημέρες του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ομάδα.

" Ο,τι και να πούμε για τον κόουτς είναι λίγο, πήρε μια ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και την έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης, οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους, έκανε μια πραγματική ομάδα με ποδοσφαιριστές που έμαθαν να λειτουργούν μέσα στο σύνολο και έφτασε στο 2004 κάτι που πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει", είπε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Για τα υπέρ και τα κατά του Οτο Ρεχάγκελ: " Το κυριότερο συν είναι το ότι ήταν Γερμανός με την νοοτροπία και πειθαρχία και πρόγραμμα που διακρίνει κάθε Γερμανό. Με πρόγραμμα μπήκε το νερό στα αυλάκι και γίνονται βελτιώσεις και από κει και πέρα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, ήταν και τυχερός γιατί είχε καλή φουρνιά.Όσον αφορά τα κατά, και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει κάποιες λάθος επιλογές όπως και όλοι έχουν κάνει. Τα συν είναι αυτά που μετράνε και αυτό που καταφέρνει κάποιος στην καριέρα του. Δεν είχε και πολλές άσχημες στιγμές".

Για το τι δεν θα ξεχάσει ποτέ από τον Οτο Ρεχάγκελ: " Αξέχαστη θα μου μείνει η πίστη, η φλόγα, η φιλοδοξία πριν από τα μεγάλα ματς και πριν από το Euro της Πορτογαλίας. Στον αγώνα με την Ισπανία όλη την εβδομάδα προπονούμασταν έτσι ακριβώς όπως σκοράραμε. Κι έτσι ακριβώς έγινε, όπως το δουλεύαμε όλη την εβδομάδα, έτσι ακριβώς βγήκε στο παιχνίδι.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σιγουριά του ότι θα κερδίσουμε στο πρώτο ματς και να ξεκινήσουμε με το δεξί. Ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία να κάνουμε εντύπωση σε όλο τον κόσμο, να μπούμε στο μάτι όλου του κόσμου. Όπως κι έγινε, θυμάμαι τις ομιλίες του και το πως προσέγγιζε τα παιχνίδια και με τι ψυχολογία και αυτή την ψυχολογία την περνούσε και στους παίκτες, αυτό ήταν ένα μεγάλο συν".

Για την αποχώρησή του και αν ήταν σωστή η απόφαση της ΕΠΟ: " Πήρε την σωστή απόφαση η ΕΠΟ να αλλάξει προπονητή κι εφόσον είχε μιλήσει με τον προπονητή, είναι καλό και για τους δύο όταν ο κύκλος κλείνει. Εφόσον ο ίδιος το επέλεξε και σε σχέση με όσα έβγαιναν προς τα έξω με την ΕΠΟ, ήταν η πιο σωστή απόφαση".

Κι ένα παράπονο για το τέλος: " Σαν ΠΣΑΠ επιλέξαμε να τον βραβεύσουμε αλλά δεν κατάφερε να έρθει, θα ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μας, αυτό σαν μικρό παραπονάκι", κατέληξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον Οτο Ρεχάγκελ "μαχητή".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ