ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Λουτσιάνο Μότζι: "Όταν ξέσπασε το Calciopoli σκέφτηκα ακόμα και την αυτοκτονία"

Ο Λουτσιάνο Μότζι
Ο Λουτσιάνο Μότζι © 2006 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, δήλωσε ότι σκέφτηκε ακόμα και να αυτοκτονήσει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Calciopoli το 2006.

Ο Λουτσιάνο Μότζι ήταν ένας από τα κύρια πρόσωπα στο σκάνδαλο της Calciopoli, το οποίο συντάραξε το ιταλικό ποδόσφαιρο και τη Serie A.

Ο πρώην παράγοντας της Γιουβέντους μίλησε σε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για τα όσα έζησε εκείνη την περίοδο, τονίζοντας ότι σκέφτηκε μέχρι και την αυτοκτονία, ωστόσο τον βοήθησε να μείνει και να παλέψει για την αθωότητά του (κάτι που πιστοποιήθηκε και από τη δικαιοσύνη), η πίστη του στον Θεό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λουτσιάνο Μότζι: "Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Calciopoli ήμουν ντροπιασμένος και αποφάσισα να επιστρέψω στο σπίτι μου. Ένιωσα σαν να πέφτει ένα τεράστιο σπίτι πάνω μου".

"Εκείνη η Γιουβέντους ήταν δικό μου δημιούργημα και σκέφτηκα πολλά πράγμα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκτονίας. Αλλά η θρησκεία μου δίδαξε ότι η ζωή είναι γεμάτη με καλές και κακές στιγμές και πρέπει να συνεχίσουμε, να παλεύουμε ακόμα και για τα αρνητικά".

"Στη χειρότερη στιγμή της ζωής μου ένιωσα μια εσωτερική δύναμη μέσα μου που μου έλεγε «πρέπει να παλέψεις, πρέπει να δείξεις στον κόσμο ότι όλα όσα ειπώθηκαν ήταν ψέματα». Ποτέ δεν ζητήσαμε από κανέναν για να κερδίσουμε παιχνίδια, ήταν όλα από εμάς".

Για το ότι ανατράπηκε η κατηγορία: "Απέδειξα ότι δεν έκανα τίποτα. Αν δεν άλλαξε κανένα ματς, αν οι διαιτητές δεν επηρεάστηκαν, ποιά ακριβώς ήταν η ζημιά που έκανα στο ποδόσφαιρο;

Όποιος έκανε τη δίκη στο σκάνδαλο θα κριθεί από διαφορετική κρίση. Ο Ιησού Χριστός είναι η ανώτερη κρίση".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ