ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Υπάρχουν περίοδοι που τίποτα δεν πηγαίνει με το μέρος σου"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλυσε το σκεπτικό του για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στη Λειβαδιά και απέδωσε στο κακό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται αυτός κι η ομάδα του το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό (1-1) εξήγησε τις επιλογές του και τις κινήσεις που έκανε από τον πάγκο στο παιχνίδι και στο τέλος παραδέχθηκε ότι αυτή την περίοδο δεν έχει ούτε την τύχη με το μέρος του.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για τα παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού, για την οπισθοχώρηση της ομάδας στο τέλος και για το αν έπαιξε ρόλο σε αυτό η αντικατάσταση του Καντουρί:

Δεν μπορώ να πω κάτι για την αλλαγή. Δεν έγινε κάτι λόγω του Σβαμπ που μπήκε εκείνη τη στιγμή ή που βγήκε ο Ομάρ. Θέλαμε έναν παίκτη δυνατό σε εκείνα τα λεπτά του αγώνα. Το ότι οπισθοχωρήσαμε, ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη θέλοντας να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είναι κάποια πράγματα, τα οποία δε μπορούμε να εξηγήσουμε. Ακόμα κι αν δούμε τα τελευταία λεπτά, δεν είναι ότι χάσαμε τον έλεγχο. Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλες μπάλες. Το γκολ που δεχόμαστε είναι από πολλά μέτρα μακριά.

Δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες και δεν αισθάνθηκα καθόλου ότι ρισκάραμε να χάσουμε βαθμούς. Ο αντίπαλος σκόραρε με 1-2 ευκαιρίες. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση όταν προηγούμαστε στο σκορ, ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ, για να τελειώσουμε το παιχνίδι ή να κρατήσουμε τη νίκη. Αν αυτό δε συμβαίνει, ενδεχομένως ο αντίπαλος το καταλαβαίνει, ενδεχομένως να είναι κάτι άλλο που μας οδηγεί να γινόμαστε πιο ευάλωτοι, αλλά δε μπορώ να πω κάτι γιατί γίνονται κάποια πράγματα που ξεπερνούν τον τρόπο που μπορείς να τα εξηγήσεις.

Στο γκολ που δεχτήκαμε, ήταν μία στατική φάση και η αντίδραση μας σε μία δεύτερη μπάλα ήταν σωστή. Προσπαθούσαμε να το σταματήσουμε, αλλά ήταν μία πολύ καλή εκτέλεση από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Φοβόμαστε ότι δεν είμαστε ότι δεν είμαστε αρκετά δυνατοί πνευματικά, για να κλείσουμε το παιχνίδι, ακόμα κι όταν προηγούμαστε με 1-0".

Για τα μυϊκά θέματα που εμφανίζονται και αν τον προβληματίζουν:

"Πιστεύω ότι ο Ζίβκοβιτς στην τελευταία φάση, μας έσωσε κάπως. Σε μία στιγμή που οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν εκτός γιατί είχαν αξιολογήσει λάθος τη φάση. Συζητήσαμε με τον Βιεϊρίνια πριν μπει, είχαμε μία εικόνα ότι δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, κάποια πράγματα μπορούν να συμβούν και το σκεπτικό το οποίο μπήκε και αυτός και ο Μπίσεσβαρ με τον Ολιβέιρα, ήταν να μας δώσουν κάτι διαφορετικό με την ποιότητα και την εμπειρία που έχουν, κάτι που φάνηκε, με το γκολ που πετύχαμε.

Για το θέμα των τραυματισμών, είναι μία κατάσταση που την έχουμε υπό έλεγχο. Επηρεάζουν πολλοί παράγοντες. Κάποιοι μπορεί να έχουν ένα θέμα στη μέση και η ηλικία, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν επανειλημμένα κάποια προβλήματα, αλλά δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί".

Για την απουσία του Ράφα Σοάρες από τις επιλογές στα αριστερά μπακ και την ανάγκη παρουσίας του Ζίβκοβιτς εκεί μετά τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια:

"Η αλλαγή που ήταν προγραμματισμένη να γίνει, ήταν να αντικατασταθεί ο Λύρατζης, να περάσει ο Αντρέ στη θέση του, ο Κωνσταντέλιας να μπει και ο Ζίβκοβιτς να πάει ως αριστερός μπακ. Είχαμε ως σκεπτικό να πάμε με περισσότερους παίκτες από την άμυνα, προς την επίθεση, το παιχνίδι ήταν στο 0-0 τότε. Ο Αντρίγια έχει αγωνιστεί σε αυτήν την θέση στην εθνική του ομάδα ακόμα και σε ένα σύστημα με πέντε στην άμυνα.

Βρισκόμαστε καθημερινά στην προπόνηση, έχουμε μία πλήρη εικόνα. Ο Ράφα Σοάρες είναι ένας απόλυτα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος πιέζει πολύ τον εαυτό του. Νομίζω ότι τη δεδομένη στιγμή, έχουμε ιεραρχήσει σωστά τους ποδοσφαιριστές, με τον Τσαούση και τον Βιεϊρίνια. Οπουδήποτε έχεις τον Αντρέ, μπορεί να σου δώσει πολλά. Μπορεί να στείλει τη μπάλα, όπου θέλει και με την εμπειρία του, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ.

Δεδομένου ότι έχουμε μία ομάδα, που έχει αυτό το σκεπτικό, να δημιουργεί προϋποθέσεις με την ανάπτυξη του, είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι πολύ χρήσιμος. Οπότε δε νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο τώρα, να μιλάμε για το τι θα μπορούσε να κάνει ένας ποδοσφαιριστής, αν ήταν εδώ ή αν δε γινόταν κάποια αλλαγή".

Για την αντικατάσταση του Ντάντας:

"Ο Ντάντας σε αυτό το παιχνίδι, δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη που θα διαχειριστεί το παιχνίδι από πίσω και παράλληλα θα μπαίνει και στην αντίπαλη περιοχή. Ο Καντουρί ήταν ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής και νομίζω ότι στη φάση του γκολ και σε άλλες προϋποθέσεις, έκανε τη δουλειά. Νομίζω ότι ήμασταν ισορροπημένοι σε αυτό το κομμάτι.

Σε κάποια φάση του παιχνιδιού πρέπει να κάνεις οτιδήποτε για να διαταράξεις την ισορροπία του αντιπάλου, αλλά στο τέλος, νομίζω ότι μιλάμε για το τελευταίο δεκάλεπτα του αγώνα, που μας ακολουθούν. Η ομάδα έχει ένα κυριαρχικό στυλ, παίζει καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται, είναι μία νίκη που θα βγάλει την πίεση που βρίσκεται, ενδεχομένως και άλλα πράγματα, αλλά τώρα, χρειάζεται αυτό. Μία νίκη".

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει να κερδίσει εκτός έδρας από τον περασμένο Μάρτιο και πόσο ρόλο παίζει αυτό στη δημιουργία νοοτροπίας νικητή:

"Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις μέσα σε αυτό το διάστημα. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο γκρουπ. Ενδεχομένως να μην έχουμε ακόμα τη δυναμική ή αυτό που χρειάζεται για ένα τέτοιο γκρουπ. Η νοοτροπία, είναι κάτι που χτίζεται μέσα από νίκες.

Αν μιλήσω για την περσινή κατάσταση, τα πλέι οφ ήταν μία τελείως διαφορετική κατάσταση. Παίζαμε με τη μισή ομάδα, είχαμε πολλά προβλήματα μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τον ημιτελικό Κυπέλλου. Φέτος είμαστε ένα καινούργιο γκρουπ, που χρειάζεται να βρει τη σύνδεση μεταξύ του. Οι νέοι, οι πιο έμπειροι, να βρουν αυτήν τη σύνδεση. Ενδεχομένως να λείπει η πίστη σε όλο αυτό. Δεν είναι μόνο η δουλειά, είναι πολύ σημαντικό και το ψυχολογικό κομμάτι και νομίζω ότι το πρόβλημα που έχουμε, είναι κυρίως σε αυτόν τον τομέα.

Υπάρχουν περίοδοι που δε θα είσαι καλά, αλλά όλα θα πηγαίνουν με το μέρος σου. Υπάρχουν στιγμές που δεν πηγαίνει τίποτα με το μέρος σου. Ενδεχομένως αυτήν τη στιγμή, να μην έχω την τύχη και τα πράγματα να πηγαίνουν έτσι. Ήμουν τυχερός πέρσι, που είχα ένα γκρουπ που έδινε το 150% των δυνατοτήτων του. Φέτος δε συμβαίνει αυτό και ίσως να έχω αυτήν την ατυχία. Ενδεχομένως αυτό μπορεί να συμβεί με μένα και οποιονδήποτε άλλο στη ζωή".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ