ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Οι φρέσκοι θα παίξουν με την Κοπεγχάγη, δεν ήμασταν ώριμοι με τον Βόλο"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου με την Κοπεγχάγη
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου με την Κοπεγχάγη PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη (21/10, 19:45, COSMOTE Sport 3 και Live SPORT24), τόνισε ότι αυτό το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Κοπεγχάγη (21/10, 19:45, COSMOTE Sport 3 και Live SPORT24) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, τονίζοντας ότι δεν κάνει ιεράρχηση στα παιχνίδια, αλλά διαχείριση με βάση του ποιος ποδοσφαιριστής είναι πιο φρέσκος.

Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Κοπεγχάγης, καθώς ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του πρέπει να έχει τη θέληση να τρέξει πολύ και να είναι επιθετική, αν θέλει να πάρει κάτι από το αυριανό (21/10) παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: Για το ότι ο προπονητής της Κοπεγχάγης το χαρακτήρισε ως παιχνίδι τακτικής λόγω των ντέρμπι και ότι είναι πιθανή η ισοπαλία: "Έχω να σας πω τα αισθήματά μου. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Ένα αύριο και ένα την Κυριακή. Για μας το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το αυριανό.

Σας είπα ήδη ότι η διαχείρισή μας δεν είναι να πάμε σε ιεράρχηση των δύο παιχνιδιών, αλλά να έχουμε φρεσκάδα στα παιχνίδια. Η δουλειά και το μεγαλύτερο μέρος για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι είναι να καταλαβαίνουμε τους παίκτες, στο πώς είναι και αν είναι έτοιμοι για να μας δώσουν τις καλύτερες λύσεις.

Αύριο όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν τη συνολική εμπιστοσύνη της ομάδας και ότι θα πρέπει να δώσει τα πάντα στην αναμέτρηση, για να πετύχουμε το στόχο μας. Η νοοτροπία μας είναι να πάρουμε τη νίκη".

Για την ψυχολογία των παικτών μετά το ματς με τον Βόλο: "Η εμπειρία μου σαν προπονητής έδειξε ότι τα αποτελέσματα αναλύονται από ανθρώπους εκτός ομάδας. Παρ' όλα αυτά οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, πρέπει να το αναλύουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή για το προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν ηλίθιοι που δεν κερδίσαμε το παιχνίδι. Υπήρχαν αρκετά θετικά στο παιχνίδι, από τον τρόπο που αναπτυχθήκαμε. Χαλαρώσαμε στο 4-1 και αυτό μας κόστισε. Δεν υπήρξε κάποια κατάσταση που βρήκε ο αντίπαλος, αλλά όλα προήλθαν λόγω της χαλαρότητας που υπήρξε στην ομάδα, εξαιτίας του σκορ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να αναλυθούν.

Μπορώ να πω ότι είμαστε μακριά από το σύνολο που θα θέλαμε να είμαστε. Δεν υπάρχει αρκετή ωριμότητα στο σύνολό μας, την οποία σίγα σιγά θα την κερδίσουμε. Πολλοί νέοι παίκτες, δεν υπάρχει κατάλληλη νοοτροπία, επομένως αυτά δεν πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, όταν θα είμαστε όπως θα θέλουμε".

Για το τι θέλει από τους συμπαίκτες του: "Δύο πράγματα, τεράστιο πνεύμα να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να τρέξουμε. Και δεύτερον 100% υπευθυνότητα απ' όλους. Παίζουμε με μια ομάδα που μπορεί να καταφέρει να δημιουργήσει χώρους και να τους εκμεταλλευτεί, ενώ είναι μια ομάδα πολύ επιθετική που παίζει ψηλά.

Πρέπει να είμαστε και εμείς έτσι. Και οι δύο ομάδες θέλουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, από εκεί και πέρα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Σε κάποιες στιγμές δεν θα μπορούμε να το καταφέρουμε, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα".

Για τον κόσμο της ομάδας που θα δώσει το "παρών" στην αυριανή αναμέτρηση: "Σίγουρα μας δίνει πάντα ένα κίνητρο, είναι διαφορετικό σπρώξιμο να είναι δίπλα ο κόσμος μας, που έχει πολύ ενέργεια. Το ποδόσφαιρο έχει φτιαχτεί για να το βλέπουν οι φίλαθλοι".

Για το αν θεωρεί ότι αυτά τα δύο παιχνίδια θα καθορίσουν την εξέλιξη του ομίλου: "Θεωρώ ότι η κατάσταση στον όμιλο είναι ανοικτή. Η δεύτερη θέση δεν είναι σαν την πρώτη, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσεις. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε έχουν αυτοπεποίθηση, κυριαρχούν στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Η Σλόβαν έχει τις πιθανότητες της, ενώ η Λίνκολν είναι μια πολύ καλή ομάδα".

Για τη διαχείριση του ρόστερ: "Κατά τη διάρκεια της διακοπής των εθνικών ομάδων δεν είχαμε όλους τους παίκτες. Μιλώντας μόνο για το εγχώριο πρωτάθλημα είναι καλά να υπάρχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, λόγω ξεκούρασης, μικρότερης πιθανότητας τραυματισμών. Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη".

Μπίσεσβαρ: " Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς"

Για το πώς φαντάζεται το παιχνίδι μετά την ισοπαλία με τον Βόλο: "Πιστεύω ότι θα είναι της ίδιας έντασης, γιατί είναι μια καλή ομάδα που παίζει με ένταση και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Παίζει στην έδρα της οπότε θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της. Και εμείς θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Αν εφαρμόσουμε αυτά που δουλέψαμε θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα".

Για το αν είναι σημαντικό το αυριανό παιχνίδι: "Προφανώς και είναι ένα παιχνίδι σημασίας. Θέλουμε και οι δύο ομάδες την πρώτη θέση, οπότε θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για τους βαθμούς με τους οποίους θα είναι ικανοποιημένος: "Πιστεύω ότι η Κοπεγχάγη είναι καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες όπως εμείς. Θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες με κοινό στόχο, την πρωτιά. Αύριο θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να δούμε τι θα γίνει στο αυριανό παιχνίδι και μετά βλέπουμε αυτό στην έδρα μας".

Για το αν υπάρχει θέμα διαχείρισης λόγω του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Έχουμε 23 παίκτες, που μπορούν να παίξουν όλοι. Για μένα δεν τίθεται θέμα ποιος θα αγωνιστεί, το σημαντικό είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τη δεδομένη στιγμή δεν τίθεται θέμα διαχείρισης. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι Κυριακή, οπότε έχουμε χρόνο γι' αυτό".

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ