ΤΣΕΛΣΙ

Λουκάκου: "Οι CEO του Instagram πρέπει να συναντηθούν με τους παίκτες για να δοθεί τέλος στον on-line ρατσισμό"

Ο Ρομέλου Λουκάκου στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Άστον Βίλα
Ο Ρομέλου Λουκάκου στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Άστον Βίλα © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

Ο Ρομέλου Λουκάκου τοποθετήθηκε για τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά και τις ύβρεις και απειλές που δέχονται πολλοί ποδοσφαιριστές στα social media, προτρέποντας τους CEO των κοινωνικών δικτύων να ενδιαφερθούν, να μιλήσουν με τους παίκτες και να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο Μάικ Μενιάν αποτελεί το πιο πρόσφατο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μπορεί βέβαια, η ιταλική αστυνομία να εντόπισε με τη βοήθεια των καμερών του γηπέδου της Γιουβέντους τον οπαδό που επιτέθηκε ρατσιστικά στον Γάλλο πορτιέρε, με το εν λόγω άτομο να αποβάλλεται άμεσα από τον σύνδεσμο οπαδών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα θα σταματήσει να υφίσταται.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν πέσει θύματα ρατσιστικών και προσβλητικών σχολίων είναι και ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει επίσης, στοχοποιηθεί αρκετές φορές για την καταγωγή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Βέλγος διεθνής τοποθετήθηκε για το εν λόγω ζήτημα, ενώ προέτρεψε τους CEO και τα διοικητικά στελέχη των social media να συνομιλήσουν με τους ποδοσφαιριστές, ώστε να πραγματοποιηθεί μία συλλογική προσπάθεια καταπολέμησης των φαινομένων ρατσισμού.

"Πρέπει να παλέψω. Επειδή δεν παλεύω μόνο για τον εαυτό μου. Παλεύω για τον γιο μου, για τα μελλοντικά μου παιδιά, για τον αδερφό μου, για όλους τους άλλους παίκτες και τα παιδιά τους, για όλους", τόνισε αρχικά ο Λουκάκου.

"Οι αρχηγοί κάθε ομάδας μαζί με τέσσερις ή πέντε παίκτες, όπως οι μεγάλες προσωπικότητες κάθε ομάδας, θα πρέπει να συναντηθούν με τους διευθύνοντες συμβούλους του Instagram, αλλά και με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA), όπως και την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της χώρας (PFA), να καθίσουν γύρω από το τραπέζι και να κάνουν μία μεγάλη συζήτηση γι' αυτό.

Στο τέλος της ημέρας, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα ευχάριστο άθλημα. Δεν μπορείτε να χαλάσετε το παιχνίδι με τις διακρίσεις. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι ευτυχία και δεν πρέπει ποτέ να είναι ένα μέρος όπου θα νιώθετε ανασφάλεια, λόγω της γνώμης ορισμένων αμόρφωτων ανθρώπων".

Μάλιστα, ο Βέλγος επιθετικός της Τσέλσι ανέφερε το παράδειγμα της European Super League, επισημαίνοντας το συλλογικό πνεύμα που επικράτησε στον κόσμο του ποδοσφαίρου και που κατάφερε να σταματήσει το εγχείρημα σε μια μέρα, αναρωτώμενος γιατί δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και για την εξάλειψη των κακοποιητικών συμπεριφορών από τα social media.

"Αν θέλετε να σταματήσετε κάτι, μπορείτε πραγματικά να το κάνετε. Εμείς ως παίκτες, μπορούμε να πούμε: "Ναι, μπορούμε να μποϊκοτάρουμε τα κοινωνικά μέσα", αλλά νομίζω ότι είναι αυτές οι εταιρείες που πρέπει να έρθουν να μιλήσουν με τις ομάδες, τις ομοσπονδίες ή τους ίδιους τους παίκτες και να βρουν έναν τρόπο να το σταματήσουν, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορούν".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ