ΜΑΡΣΕΙΓ

Λοριάν - Μαρσέιγ 0-1: Ο Μπαλέρντι έδωσε το τρίποντο στους Φωκαείς

Ο Φλοριάν Τοβέν πανηγυρίζει γκολ του με την Μαρσέιγ απέναντι στην Σεντ Ετιέν για την Ligue 1
Ο Φλοριάν Τοβέν πανηγυρίζει γκολ του με την Μαρσέιγ απέναντι στην Σεντ Ετιέν για την Ligue 1 AP PHOTO/DANIEL COLE

H Μαρσέιγ έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League καθώς επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας της Λοριάν για την 8η αγωνιστική της Ligue 1 και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Μετά την ήττα της στο "Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό με το γκολ του Χασάν στο 91', η Μαρσέιγ είχε "υποχρέωση να νικήσει την Λοριάν" για την 8η αγωνιστική της Ligue 1 σύμφωνα με δήλωση του προπονητή της, Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Κάτι που πέτυχε, έστω και αν χρειάστηκε να ιδρώσει, με την Ολιμπίκ να αφήνει πίσω όχι μόνο την ήττα στην Ελλάδα αλλά και αυτήν από την Μπορντό με 3-1 την περασμένη αγωνιστική και να παίρνει το τρίποντο με το χρυσό γκολ του κεντρικού αμυντικού της, Λεονάρντο Μπαλέρντι, στο 55ο λεπτό (κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από πολύ άσχημο υπολογισμό του κίπερ της Λοριάν).

Η κατάκτηση της νίκης αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως οι Φωκαείς αγωνίστηκαν χωρίς το μεγάλο αστέρι τους, Ντιμιτρί Παγέτ (εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του για την αποβολή του στο ματς με την Λιόν), ενώ το ματς έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Μασσαλίας ήταν ο Φλοριάν Τοβέν που ήταν πίσω από τις περισσότερες καλές ευκαιρίες της, με τη νίκη αυτή να την φέρνει στην 4η θέση και στο -2 από την κορυφή.

Η σύνθεση της Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Γκονσάλες, Μπαλέρντι, Αμαβί, Ρονζίε, Καμαρά, Γκεγιέ (71' Σανσόν), Κουζάνς (89' Καλέτα-Καρ), Τοβέν (82' Ράντονιτς), Μπενεβέντο (89' Ακέ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Ρεν - Ανζέρ 1-2 (18' Ουνού / 26' Μπουφάλ, 56' Φουλζινί)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Λοριάν - Μαρσέιγ 0-1 (56' Μπαλέρντι)

Παρί Σεν Ζερμέν - Ντιζόν (22:00)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Λανς - Ναντ (15:00)

Μπορντό - Νιμ (17:00)

Μπρεστ - Στρασμπούρ

Μετς - Σεντ Ετιέν

Μονπελιέ - Ρεμ

Νις - Λιλ (19:00)

Λιόν - Μονακό (23:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ