PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-1: "Μπλε" επέλαση στο Άνφιλντ

Ο Μέισον Μάουντ
Ο Μέισον Μάουντ © 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μέισον Μάουντ, επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ για την 27η αγωνιστική της Premier League και παρέμεινε σε τροχιά... τετράδας. (VIDEOS)

Η εντυπωσιακή πορεία της Τσέλσι με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ για την 27η αγωνιστική της Premier League και παρέμειναν σε τροχιά... τετράδας, ενώ αύξησαν τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που είναι πλέον στην έβδομη θέση.

Μάλιστα, ο Τούχελ έγινε μόλις ο τρίτος τεχνικός στην ιστορία της Τσέλσι που αρχίζει με ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 10 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ύστερα από τους Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Ζοζέ Μουρίνιο. Την ίδια στιγμή, η Λίβερπουλ γνωρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της πέντε σερί εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι "μπλε" μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 24ο λεπτό ο Τίμο Βέρνερ χρίστηκε σκόρερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR. Γενικότερα, ο Γερμανός φορ ήταν δραστήριος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας άλλη μία καλή στιγμή στο 16', με τον Άλισον Μπέκερ να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και βρέθηκε μία "ανάσα" από το 1-0 στο 28ο λεπτό, αλλά ο Σαντιό Μανέ έπιασε... αέρα και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την εξαιρετική σέντρα του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Τούχελ έβγαιναν διαρκώς σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι και τα σοβαρά αμυντικά κενά των "κόκκινων". Από μία τέτοια φάση, άλλωστε, άρχισε και το γκολ του Μέισον Μάουντ, ο οποίος κατέβασε υπέροχα, ύστερα από βαθιά μπαλιά του Ενγκολό Καντέ, και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Με την έναρξη του δεύτερους μέρους και συγκεκριμένα στο 48', οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Καντέ μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής, Μάρτιν Άτκινσον έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Γενικότερα, η Λίβερπουλ αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ την ίδια στιγμή η Τσέλσι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Σε σημείο που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, παίρνοντας μία σπουδαία νίκη.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντρ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Καμπάκ, Ρόμπερτσόν, Τιάγκο (80' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (62' Ζότα), Σαλάχ (62' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνιο, Μανέ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Ζιγιέχ (66' Πούλισιτς), Μάουντ (81' Κόβατσιτς), Βέρνερ (90 +1' Χάβερτς).

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Phil Noble/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ