PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 2-0: Ζωντανή στο κόλπο της τετράδας

Liverpool's Sadio Mane, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, May 8, 2021. (Phil Noble/Pool via AP)
Liverpool's Sadio Mane, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, May 8, 2021. (Phil Noble/Pool via AP) @ 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Χάρη στο 14ο γκολ του Μανέ στη φετινή Premier League και το πρώτο του Τιάγκο με την κόκκινη φανέλα, η Λίβερπουλ έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Σαουθάμπτον και μείωσε στους έξι πόντους την διαφορά της από την 4η Λέστερ (VIDEOS).

Ζωντανή στη μάχη της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για το Champions League της νέας σεζόν μέσω της εισόδου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Premier League έμεινε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ επικράτησε 2-0 της Σαουθάμπτον στο "Άνφιλντ" χάρη σε γκολ των Μανέ και Τιάγκο και με την 2η μόλις νίκη της στα 11 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στο σπίτι της έριξε στους έξι πόντους τη διαφορά της από την 4η Λέστερ, έχοντας μάλιστα ματς λιγότερο: αυτό που θα παίξει την ερχόμενη Πέμπτη στο "Ολντ Τράφορντ" (13/5) κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι κόκκινοι κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε εντός έδρας παιχνίδι μετά από τα τέλη Ιανουαρίου και το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ (0-0), με τους άγιους από την πλευρά τους να γνωρίζουν την 9η ήττα τους στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος μακριά από το "Σεντ Μέρις".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λίβερπουλ άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 20ο λεπτό και μέχρι το 45' απείλησε αρκετές φορές την εστία του Φόρστερ, με το γκολ να έρχεται στη φάση του 31' όταν ο Σαλάχ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανέ εκτέλεσε με κεφαλιά (πρώτο γκολ από συνεργασία των δύο σε ματς Premier League μετά από τον Ιούνιο του 2020).

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος και η Λίβερπουλ έμοιαζε να παίζει με τη φωτιά όπως πολλές άλλες φορές τη φετινή σεζόν μένοντας στο ένα γκολ, με τον Άλισον να χρειάζεται μάλιστα να κάνει δύο σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ντιαλό και Άνταμς.

Ωστόσο οι καρδιές των φίλων των κόκκινων μπήκαν στις θέσεις τους στο 90', με τον Τιάγκο να κάνει το 2-0 με σουτ από το ημικύκλιο, σκοράροντας για πρώτη φορά με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ και διατηρώντας τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League μέσω της 4η θέσης. Ο Ισπανός έγινε μάλιστα ο 140ος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει στην Premier League για λογαριασμό της Λίβερπουλ και ο πρώτος που πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με προσπάθεια εκτός περιοχής μετά από τον Ντιβόκ Οριγκί τον Δεκέμβριο του 2015.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Ρις Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (87' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Ζότα (79' Φιρμίνο), Μανέ (93' Τζόουνς)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέντναρεκ, Βέστεργκααρντ, Στίβενς, Γουόλκοτ (66' Ντιαλό), Γουόρντ-Πράους, Άρμστρονγκ, Ρέντμοντ, Άνταμς (79' Τζενεπό), Τέλα (66' Ομπαφέμι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Μαΐου

Λέστερ - Νιούκαστλ 2-4 (80' Ολμπράιτον, 87' Ιχεανάτσο / 22' Γουίλοκ, 34' Ντάμετ, 64' 74 Γουίλσον)

Σάββατο 8 Μαΐου

Λιντς - Τότεναμ 3-1 (13' Ντάλας, 42' Μπάφορντ, 84' Ροντρίγκο / 25' Σον)

Σέφιλντ - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (2' Μπεντέκε, 88' Έζε)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2 (44' Στέρλινγκ / 63' Ζιγές, 90+3' Αλόνσο)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 2-0 (31' Μανέ, 90' Τιάγκο)

Κυριακή 9 Μαΐου

Γουλβς - Μπράιτον (14:00)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον (18:30)

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ (21:00)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Φούλαμ - Μπέρνλι (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: @ 2021 Phil Noble/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ