EUROPEAN SUPER LEAGUE

Λίβερπουλ: Οι οπαδοί κρέμασαν μαύρα πανό για European Super League και βγάζουν τις σημαίες από το Kop

A Liverpool giant flag seen inside the Anfield stadium ahead the Champions League quarter final second leg soccer match between Liverpool and Real Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 14, 2021. (AP Photo/Jon Super)
A Liverpool giant flag seen inside the Anfield stadium ahead the Champions League quarter final second leg soccer match between Liverpool and Real Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 14, 2021. (AP Photo/Jon Super) @ 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν έμειναν αμέτοχοι στο άκουσμα της είδησης πως η ομάδα τους είναι μεταξύ των ιδρυτικών μελών της European Super League και έδειξαν την πλήρη αντίθεσή τους μεταξύ άλλων με μαύρα πανό που κρέμασαν έξω από το Άνφιλντ.

Η πανδημία έχει διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου εδώ και έναν χρόνο και έχει κανει τον βασιλιά των σπορ να μην μοιάζει καθόλου με αυτό που βλέπαμε προ κορονοϊού, ωστόσο τα αντακλαστικά των οπαδών -παρότι δεν είναι στις εξέδρες για να στηρίξουν τις ομάδες τους- παραμένουν άριστα.

Τρανό παράδειγμα οι καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου από το βράδυ της Κυριακής με τη δημιουργία της European Super League που απειλεί να διασπάσει την ενότητα του ποδοσφαίρου με τη δημιουργία άλλης διοργάνωσης πλην του UEFA Champions League.

Στη νέα αυτή διοργάνωση συμφώνησε να συμμετέχει και η Λίβερπουλ, ούσα ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη της, με τους οπαδούς ωστόσο να είναι κάθετα αντίθετοι με αυτή την κίνηση και να εκφράζουν δυσαρέσκεια, θυμό και οργή μέσω των social media. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί αλλά θέλησαν να προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις για να δώσουν ένα πρώτο δείγμα των διαθέσεών τους από εδώ και πέρα στην FSG, που διαφεντεύει τις τύχες των κόκκινων.

Έτσι, από το μεσημέρι της Δευτέρας (19/4) είναι κρεμασμένα έξω από το "Άνφιλντ" δύο μαύρα πανό, με τα μηνύματά τους να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες: "Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι εναντίον της European Super League" έγραφε το ένα, ενώ το μήνυμα στο άλλο ήταν το ακόλουθο: "Ντροπή σας. Αναπαύσου εν ειρήνη Λίβερπουλ. 1892-2021".

Επιπλέον, όπως έκαναν γνωστό υποστηρικτές των πρωταθλητών Αγγλίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την "οικονομική απληστία που μπήκε πάνω από την ακεραιότητα του παιχνιδιού", θα αφαιρέσουν όλα τα πανό και τις σημαίες που βρίσκονται στο Kop από την αρχή της σεζόν στα εντός έδρας ματς της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

"Εμείς, μαζί με τα υπόλοιπα γκρουπ οπαδών, θα αφαιρέσουμε όλες τις σημαίες από το Kop. Αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε πλέον να υποστηρίζουμε έναν σύλλογο που βάζει την οικονομική απληστία πάνω από το καλό του αθλήματος".

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα αγγλικά ΜΜΕ, το κύμα διαμαρτυρίας θα φτάσει στην κορύφωσή του στο τελευταίο φετινό ματς πρωταθλήματος στο Άνφιλντ (αντίπαλος η Κρίσταλ Πάλας) όπου μέχρι τότε θα έχει επιτραπεί η παρουσία κόσμου, με 10.000 οπαδούς να ετοιμάζονται να πάρουν θέση στις εξέδρες -πανδημίας επιτρέποντος- για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της διοίκησης να συμμετάσχει στην European Super League.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης συζήτησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:

Photo Credits: @ 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ