ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Οι εκλεκτοί του Κλοπ για να καλύψουν τα κενά των Φαν Ντάικ - Φαμπίνιο - Ματίπ

Ο Ρις Γουίλιαμς δέχεται τα συγχαρητήρια του Γιούργκεν Κλοπ μετά την επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Μίντιλαντ για το Champions League
Ο Ρις Γουίλιαμς δέχεται τα συγχαρητήρια του Γιούργκεν Κλοπ μετά την επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Μίντιλαντ για το Champions League JON SUPER/POOL VIA AP

Μετά τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού και ο διάδοχός του στο κέντρο της άμυνας, Φαμπίνιο, με τον Γιούργκεν Κλοπ να αποκαλύπτει πως υπάρχουν τρεις νεαροί στο ρόστερ των κόκκινων που μπορούν να καλύψουν τα κενά.

Δεν έφτανε στην Λίβερπουλ το υπερφορτωμένο -ελέω κορονοϊού- αγωνιστικό καλεντάρι με διαδοχικά ματς σε Premier League και Champions League, μετά απο δύο διαδοχικές σεζόν που έπαιζε στα κόκκινα, έχει απέναντί της και την κακοδαιμονία των τραυματισμών.

Έτσι, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Φαν Ντάικ στο ντέρμπι με την Έβερτον που θα τον αφήσει κατά πάσα πιθανότητα εκτός δράσης ως το τέλος της σεζόν (θα χρειαστεί να κάνει επέμβαση για την αποκατάσταση του χιαστού), ήρθε το βράδυ της Τρίτης νέο δυνατό χτύπημα για τον Γιούρκεν Κλοπ.

Αυτό είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Φαμπίνιο απέναντι στην Μίντιλαντ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση και τον Γερμανό να έχει μείνει μόνο με έναν υγιή σέντερ μπακ από τους τέσσερις πρώτους στο rotation, με δεδομένο πως δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης ο Ματίπ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα χρειαστεί στα επόμενα ματς και αρχής γενομένης από το ματς πρωταθλήματος του Σαββάτου (31/10) με την Γουέστ Χαμ να εμπιστευτεί κάποιο από τα νέα παιδιά των κόκκινων, όπως έκανε και κόντρα στην Μίντιλαντ, με τον Ρις Γουίλιαμς να μπαίνει στο 30' αντί του Φαμπίνιο και να αφήνει μάλιστα καλές εντυπώσεις.

Λίγη ώρα μετά από το 2-0 της Λίβερπουλ με τα γκολ των Ζότα και Σαλάχ, ο Κλοπ πιέστηκε να μιλήσει για το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της άμυνας και δεν κρύφτηκε, κάνοντας λόγο για τρεις παίκτες που έχουν ελπίδες πλέον να πάρουν φανέλα βασικού για να καλύψουν τα κενά: ο 19χρονος Γουίλιαμς, ο 23χρονος Φίλιπς και ο 17χρονος Κουμέτιο.

"Ο Γουίλιαμς τα πήγε πραγματικά καλά. Η μόνη ατυχία που έχουμε τώρα είναι πως έχουμε τέσσερις ημέρες απόσταση από το ματς με την Γουέστ Χαμ και κάθε ημέρα θα κάνετε μία ιστορία για εκείνον και εκείνος θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό επειδή προηγουμένως υπήρχε ηρεμία γύρω του.

Είναι ταλαντούχος ο Γουίλιαμς, είναι 19 ετών και παίζει για την Κ20 της εθνικής Αγγλίας. Δεν αποκάλυψα κάποιο τρομερό μυστικό όταν είπα πως έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο Champions League απ'ότι στην Premier League επειδή δεν έχει παίξει ακόμα στο πρωτάθλημα και όμως έχει 2 συμμετοχές στο Champions League.

Eπιπλέον, έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες (σ.σ έπαιξε και στην πρεμιέρα με τον Άγιαξ), κάτι που είναι εξαιρετικό", δήλωσε ο Κλοπ στους ρεπόρτερ, για να αναφερθεί κατόπιν στους άλλους δύο πιτσιρικάδες των κόκκινων που ίσως χρειαστεί να κληθούν για να βγάλουν τα κάστανα απο τη φωτιά.

"Εκτός από τον Ρις, έχουμε επίσης και τον Νατ Φίλιπς, ο οποίος επειδή υπήρχε πιθανότητα μέχρι τελευταία στιγμή να πάρει μεταγραφή, δεν δηλώθηκε στη λίστα του Champions League, κάτι που είναι παράξενο.

Είναι όμως μία ακόμα λύση για εμάς στα στόπερ. Επιπλέον, περιμένουμε να επιστρέψει στις προπονήσεις ο Μπίλι Κουμέτιο. Αυτό σημαίνει πως έχουμε κάποιους πολύ νεαρούς και άπειρους παίκτες ως εναλλακτικές λύσεις και αυτή τη στιγμή φαίνεται πως θα επιλέξουμε κάποιον από αυτούς.

Για να είμαι πάντως ξεκάθαρος, ο Ρις δεν ήταν σε καμία περίπτωση πρόβλημα για εμάς στο ματς με την Μίντιλαντ καθώς έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι".

Σημειώνεται πως μετά από το ματς με την Γουέστ Χαμ, ακολουθεί ταξίδι στην Ιταλία για τον αγώνα με την Αταλάντα στις 3 Νοεμβρίου για την 3η αγωνιστική του Champions League, ενώ ο γολγοθάς για τους κόκκινους μέχρι τη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων τελειώνει στις 8 Νοεμβρίου με το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ