ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Ο Κλοπ εξήγησε μέσα σε 2 λεπτά τακτικά όλο το ματς

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξη Τύπου μετά από φιλική αναμέτρηση της Λίβερπουλ στην Αυστρία |
Ο Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξη Τύπου μετά από φιλική αναμέτρηση της Λίβερπουλ στην Αυστρία | @2020 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και μέσα σε δύο λεπτά ανέλυσε όλη την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η κόντρα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για αυτήν, με τις δύο ομάδες να δίνουν μία πραγματική μάχη στο δεύτερο ημίχρονο κυνηγώντας αμφότερες το τρίποντο και το φινάλε να τις βρίσκει να παίρνουν από έναν βαθμό η κάθε μία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ο Γερμανός μέσα σε δύο λεπτά έκανε την τακτική ανάλυση όλου του αγώνα.

"Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Παίζαμε με την Μάντσετσερ Σίτι. Η Μάντσεστερ Σίτι όταν έχει την μπάλα είναι κανονική ομάδα. Προφανώς υπάρχουν και τρόποι για να αμυνθείς.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι παίξεις κλειστά και να περιορίσεις τους κενούς χώρους και να επιτεθείς σε συγκεκριμένες στιγμές.

Τι θέλει να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι; Θέλει να επιτεθεί από τον άξονα. Αυτό είναι το πρώτο τους πλάνο. Εάν ο άξονας είναι κλειστός τότε παίζουν με τους ακραίους τους οι οποίοι παίζουν ανοικτά και τους δίνουν την μπάλα είτε με μεγάλη αλλαγή παιχνιδιού είτε με μία απλή πάσα.

Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια που η Σίτι μπορούσε να περάσει την μπάλα τόσο εύκολα ανάμεσα στα κενά. Γινόταν συνεχώς ανάμεσα στους εξτρεμ και τα οκτάρια μας. Ποιος ήταν ο λόγος για αυτό;

Ήμασταν παθητικοί, η μεσαία μας γραμμή είχε οπισθοχωρήσει τόσο που ούτε ο Χέντερσον, αλλά ούτε και ο Κέρτις μπορούσαν να αμυνθούν επιθετικά όταν έπρεπε. Έτσι περνούσαν την μπάλα ανάμεσά μας. Είχαν ευκαιρίες, δεν σκόραραν με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτό σου δίνει ένα άσχημο συναίσθημα το οποίο σε οδηγεί στο να μην παίζεις ποδόσφαιρο. Μετά πήγαμε στις βαθιές μπαλιές οι οποίες δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα. Μία ή δύο είχαν, αλλά για όλες τις υπόλοιπες δεν είδα το λόγο που έγιναν.

Όλα αυτά άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αμέσως είδατε ότι παίζαμε πιο ψηλά στο γήπεδο, ήμασταν πιο επιθετικοί και αισθανθήκαμε ότι ήμασταν πιο κοντά τους. Είχαμε μεγαλύτερη συνοχή και δεν μπορούσαν να επιτεθούν με τον τρόπο που ήθελαν εκείνοι. Μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι και πετύχαμε όμορφα τέρματα.

Το μήνυμα ήταν δώστε την έξτρα πάσα. Δεν το κάναμε αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι με ένα δυνατό αντίπαλο θες τη νίκη, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως σήμερα το παιχνίδι είχε δύο ημίχρονα και ο ένας βαθμός είναι μια χαρά" ανέφερε ο Γερμανός κόουτς.

Αν θέλετε να δείτε και αποτυπωμένα στον αγωνιστικό χώρο όσα είπε παραπάνω ο Γερμανός μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ