PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Πάρτι τίτλου οι πολίτες

O Γκιουντογκάν πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λίβερπουλ για την Premier League
O Γκιουντογκάν πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λίβερπουλ για την Premier League) Ⓒ 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 4-1 την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έστειλε μήνυμα πως είναι το ακλόνητο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στη φετινή Premier League (VIDEOS).

Μάντσεστερ Σίτι, το απόλυτο αφεντικό! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε θριαμβευτικά από το "Άνφιλντ" (για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2003 και δεύτερη μετά το 1981) επικρατώντας με 4-1 της Λίβερπουλ για την 23η αγωνιστική της Premier League και έκανε δήλωση τίτλου, καθώς ξέφυγε πέντε πόντους από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 10 από τους πρωταθλητές, έχοντας και ματς λιγότερο!

Οι πολίτες πανηγύρισαν την 14η σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις και ο Γκουαρδιόλα την πρώτη του ως προπονητής τους στην έδρα των "κόκκινων", με την Λίβερπουλ από την πλευρα της να μετράει πλέον τρεις σερί εντός έδρας ήττες στο γήπεδό της σε επίπεδο Premier League (πρώτη φορά μετά το 1963) μετά από το εκπληκτικό αήττητο σερί 68 αγώνων στο κάστρο της.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι δεν είχε την παραμικρή αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να διακρίνονται για τις σωστές μεταβιβάσεις τους αλλά να αδυνατούν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και την Μάντσεστερ Σίτι να έχει τον έλεγχο του ρυθμού μέσω της υπεροχής της στην κατοχή της μπάλας.

Η συνέχεια βρήκε την Λίβερπουλ αρχικά να ισορροπεί και κατόπιν να έχει εκείνη περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της ενώ είχε δύο καλές προσπάθειες για να ανοιξει το σκορ μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο 24ο λεπτό ο Σαντιό Μανέ έστειλε τη μπάλα με κοντινή κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έντερσον μετά απο εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ ένα γεμάτο σουτ του Φιρμίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ωστόσο, ήταν η Σίτι εκείνη που έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο ματς, με τον Στέρλινγκ να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Φαμπίνιο αλλά τον Γκιουντογκάν να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μέσω πολύ κακής εκτέλεσης.

Αυτο μάλιστα ήταν το τρίτο χαμένο πέναλτι για την Μάντσεστερ Σίτι στις ισάριθμες τελευταίες σεζόν απέναντι στην Λίβερπουλ. Τη σεζόν 2018-19 είχε στείλει τη μπάλα άουτ ο Μαχρέζ σε ντέρμπι στο Άνφιλντ (Οκτώβριος 2018) ενώ στο φετινό ντέρμπι του πρώτου γύρου (Νοέμβριος 2020) είχε στείλει τη μπάλα άουτ ο Ντε Μπράινε!

Ό,τι δεν έκανε πάντως στο 37' ο Γκιουντογκάν, το πέτυχε στο 49', στην πρώτη καθαρή ευκαιρία που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι. Ο Στέρλινγκ βρήκε υπέροχα τον Φόντεν μέσα στην περιοχή των κόκκινων και ο Άγγλος έκανε το συρτό σουτ, ο Άλισον απέκρουσε ασθενώς και ο Γερμανός μέσος πήρε το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 58' η Λίβερπουλ άγγιξε το 1-1 με το διαγώνιο σουτ του Τζόουνς μέσα από την περιοχή που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έντερσον, για να βρει την ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Σαλάχ έκλεψε τη μπάλα από τον Ρούμπεν Ντίας, ο Πορτογάλος στόπερ τον τράβηξε από τη φανέλα και τον γκρέμισε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Αιγύπτιο να εκτελεί τον Έντερσον, φτάνοντας τα 16 γκολ στη φετινή Premier League.

Με το 1-1 μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελική ευθεία όμως το φινάλε δεν προσέφερε το σασπένς που ανέμεναν αρκετοί, με την Σίτι να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην Λίβερπουλ και να την τιμωρεί για κάθε λάθος της άμυνάς της και κυρίως του Άλισον που είχε μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του.

Το πρώτο μεγάλο σφάλμα του Βραζιλιάνου ήρθε στο 73' όταν τροφοδότησε άθελά του τον Φόντεν, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και να σερβίρει υπέροχα στον Γκιουντογκάν που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε και δεύτερο γκολ απέναντι στους κόκκινους (1-2)

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε νέο ολέθριο ατόπημα του Άλισον, με τον Μπερνάρντο Σίλβα αυτή τη φορά να παίρνει τη μπάλα από πάσα του Βραζιλιάνου και να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, για να σκάψει τη μπάλα και να σκοράρει με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία ο Στέρλινγκ (1-3).

Το μαρτύριο της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ δεν ολοκληρώθηκε εκεί, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να μυρίζεται αίμα και να δαγκώνει για τέταρτη φορά στο 83'. Ο Φόντεν πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε με προσποίηση το μαρκάρισμα του Ρόμπερτσον και με εκπληκτικό αριστερό σουτ νίκησε τον Άλισον (δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα) για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία των πολιτών.

Το 1-4 ήταν γεγονός και δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με μοναδικό γεγονός άξιο αναφοράς να είναι η είσοδος του Κώστα Τσιμίκα στο 85' αντί του Ρόμπερτσον, με τον Κλοπ να επιτρέπει έτσι στον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα στην Premier League.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Ρόμπερτσον (85' Τσιμίκας), Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (68' Μίλνερ), Τιάγκο (68' Σακίρι) Αλκάνταρα, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (72' Ζεσούς), Φόντεν, Στέρλινγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0 (2' Γουότκινς)

Μπέρνλι - Μπράιτον 1-1 (53' Γκούντμουντσον / 36' Ντανκ)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον 3-2 (16' Γουίλοκ, 26' 45+4' Αλμιρόν / 30' Μιναμίνο, 48' Γουόρντ-Πράους)

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 0-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 3-3 (24' Καβάνι, 45' Φερνάντες, 70' ΜακΤόμινεϊ / 49' Ντουκουρέ, 52' Ροντρίγκες, 90+5' Κάλβερτ-Λιούιν)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ 2-0 (54' Κέιν, 58' Σον)

Γουλβς - Λέστερ 0-0

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (63' πεν. Σαλάχ / 49' 73' Γκιουντογκάν, 76' Στέρλινγκ, 83' Φόντεν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι (21:15)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Λιντς - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ