PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Γουλβς 3-1: Έκαναν το καθήκον τους οι "reds"

ω
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Μανέ κόντρα στη Γουλβς @ 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ νίκησε τη Γουλβς με 3-1 στο Άνφιλντ για την τελευταία αγωνιστική της Premier League, ωστόσο η επική ανατροπή της Σίτι, της στέρησε τον τίτλο. Μανέ, Σαλάχ και Ρόμπερτσον χρίστηκαν σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στην πηγή για μια ακόμα φορά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος δεν πανηγύρισε, λόγω της αδιανόητης ανατροπής που σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο έλυσαν το γόρδιο δεσμό στο φινάλε. Πλέον οι "reds" στρέφονται στον τελικό του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, κλείνοντας τη σεζόν με ένα ακόμη τρόπαιο.

Το ματς

Οι "reds" πάγωσαν μόλις στο τρίτο λεπτό και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Οι λύκοι πανηγύριζαν γιατί ο Νέτο μόλις είχε σκοράρει προ κενής εστίας, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Χιμένες.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πήραν αμέσως τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να πετύχουν την ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισαν με τον Μανέ στο 24ο λεπτό. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας των λύκων, έπειτα από εκπληκτικό τακουνάκι του Τιάγκο Αλκάνταρα και εκτέλεσε τον Ζοζέ Σα στην κλειστή του γωνία.

Ο Μανέ πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 50ο λεπτό, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Λίβερπουλ βρήκε τον γόρδιο δεσμό στο 84ο λεπτό, αλλά εκείνη την ώρα ήδη η Σίτι είχε πετύχει την ανατροπή. Τα γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ στο 84ο λεπτό και του Ρόμπερτσον στο 89' σφράγισαν τη νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία έμεινε στη δεύτερη θέση, παρά την πρωταθληματική συγκομιδή βαθμών που έκανε.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Τιάγκο (45+1' Μίλνερ), Κεϊτά (70' Φιρμίνο), Ζότα (58' Σαλάχ), Ντίαζ, Μανέ.

Γουλβς: Σα (46' Ρούντι), Μπόλι, Κόαντι, Γκόμες, Ότο, Ντέντονκερ (90' Τρινκάο), Νέβες, Μουτίνιο, Νουρί, Νέτο (22' Χουάνγκ), Χιμένες.

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΛΒΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ