ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 2-1: Σακίρι και Ζότα έφεραν την ανατροπή

Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ για την Premier League
Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ για την Premier League PETER POWELL/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 10' όμως ισοφάρισε την Γουέστ Χαμ με πέναλτι του Σαλάχ στο 42' και στο 85' έκανε την ανατροπή με σκόρερ τον Ζότα από μαγική ασίστ του Σακίρι (VIDEOS).

Στο ίδιο έργο θεατές και ας είναι άδεια τα γήπεδα λόγω κορονοϊού! Όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι της με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έτσι και σε αυτό με την Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ έμεινε πίσω στο σκορ, όμως και αυτή τη φορά ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή επικρατώντας εκ νέου με σκορ 2-1 για την 7η αγωνιστική της Premier League.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν πάλι ο ίδιος, με τον Ντιόγκο Ζότα να χαρίζει το τρίποντο στους κόκκινους στο 64' απέναντι στις λεπίδες με δυνατή κεφαλιά και κόντρα στα σφυριά να χτυπάει στο 85' με άπιαστο σουτ εντός περιοχής από εκπληκτική κάθετη πάσα του Σακίρι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γουέστ Χαμ μπήκε με θάρρος στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ έχοντας τον αέρα από το αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (νίκες με Γουλβς και Λέστερ, ισοπαλίες με Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι) και το ματς άρχισε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για αυτήν, αφού σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή της.

Σέντρα του Μαζουακού από τα αριστερά, ο Γκόμες έδιωξε με το κεφάλι τη μπάλα και την έστρωσε στο πόδι του Φορνάλς που έκανε αμέσως το σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Άλισον (0-1).

Η συνέχεια βρήκε τους Λονδρέζους να διαχειρίζονται εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα μην επιτρέποντας στην Λίβερπουλ να απειλήσει ουσιαστικά παρά τη μεγάλη κατοχή μπάλας, όμως στο 42 ο Μαζουακού υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος.

Ο Σαλάχ είχε τη μπάλα στα πόδια με πλάτη προς την εστία και ο άλλοτε αριστερός μπακ του Ολυμπιακού επιχείρησε να του πάρει τη μπάλα αλλά τον κλώτσησε στο πόδι, με τον Αιγύπτιο να κερδίζει πέναλτι και να κάνει το 1-1 στο 42' στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Φαμπιάνσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με την Λίβερπουλ να έχει κατοχή μπάλας σταθερά πάνω από το 70% αλλά να μη βρίσκει κενούς χώρους μεταξύ των γραμμών της Γουέστ Χαμ και να δυσκολεύεται να παράγει φάσεις, με τον Γιούργκεν Κλοπ να αποφασίζει να ρίξει στο τελευταίο 20λεπτο τους Ζότα και Σακίρι.

Στο 77'οι κόκκινοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με το Ζότα όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ καθώς θεώρησε -βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ ύστερα από παρότρυνση του VAR- πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μανέ στον Φαμπιάνσκι, για να έρθει ωστόσο η λύτρωση για τον Πορτογάλο φορ και τους πρωταθλητές Αγγλίας στο 85'.

Μετά από πολιορκία της εστίας της Γουέστ Χαμ ο Σακίρι πέρασε τρομερή κάθετη πάσα που έκοψε στα δύο την άμυνα των Λονδρέζων και ο Ζότα βγήκε απέναντι από τον Φαμπιάνσκι για να τον εκτελέσει με ασύλληπτο σουτ με το δεξί και να γράψει το τελικό 2-1.

Σημειώνεται πως ο Ζότα έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει και στις τρεις πρώτες του συμμετοχές σε ματς πρωταθλήματος στο Άνφιλντ (μετά από τον Λουίς Γκαρσία τον Οκτώβριο του 2004), με την Λίβερπουλ να γίνεται μολις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League που δέχεται πρώτη γκολ σε τρία διαδοχικά εντός εντός έδρας ματς και καταφέρνει να κάνει την ανατροπή και στα τρία (μετά από την Μπλάκμπερν τον Νοέμβριο του 2009).

Επιπλέον, οι κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ επέκτειναν σε 63 ματς το αήττητο εντός έδρας σερί τους στο πρωτάθλημα (52 νίκες - 11 ισοπαλίες από τον Απρίλιο του 2017 και μετά), ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία τους που το έχτισαν από το 1978 μέχρι το 1981 υπό τις οδηγίες του θρυλικού Μπομπ Πέισλι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (70' Σακίρι), Σαλάχ (90' Μίλνερ), Μανέ, Φιρμίνο (71' Ζότα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κούφαλ, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Μαζουακού (88' Λαντσίνι), Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς, Μπόουεν (89' Μπενραμά), Αλέ (74' Γιαρμολένκο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (18' Νούρι, 27' Ποντένσε)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (28' Γουόκερ)

Μπέρνλι - Τσέλσι 0-3 (26' Ζιγές, 63' Ζουμά, 70' Βέρνερ)

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 2-1 (42' πεν. Σαλάχ, 85' Ζότα / 10' Φορνάλς)

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον (14:00)

Νιούκαστλ - Έβερτον (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ (18:30)

Τότεναμ - Μπράιτον (21:15)

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Φούλαμ - Γουέστ Μπρομ (19:30)

Λιντς - Λέστερ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ