ΓΑΛΛΙΑ

Λιόν: Πήρε τον Πακετά από την Μίλαν με 20.000.000 ευρώ

Ο Λούκας Πακετά πανηγυρίζει τέρμα του με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας
Ο Λούκας Πακετά πανηγυρίζει τέρμα του με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Μετά από 1,5 χρόνο στην Μίλαν ο Λουκάς Πακετά μετακομίζει στην Γαλλία, με την Λιόν να τον κάνει δικό της μέχρι το 2025 καταβάλλοντας το ποσό των 20.000.000 ευρώ στους ροσονέρι.

Παίκτης της Λιόν είναι επίσημα από το απόγευμα της Τετάρτης ο Λουκάς Πακετά, με τους λιονέ να βρίσκουν τη χρυτή τομή με την Μίλαν στα 20.000.000 ευρώ και να ανακοινώνουν πως ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε μαζί τους συμβόλαιο συνεργασίας πέντε ετών.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Λουκάς Πακετά, αποτελεί σημαντικό απόκτημα για το σύλλογο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τον Ζουνίνιο μία ανταγωνιστική ομάδα και ήταν σημαντικό να κάνουμε μία μεγάλη μεταγραφή.

Ο Πακετά υπέγραψε για πέντε χρόνια και έρχεται έναντι 20.000.000 ευρώ. Ξέρει ήδη μερικούς παίκτες στην ομάδα. Είμαστε πεπεισμένοι πως θα προσαρμοστεί άμεσα. Είναι καλό deal", τόνισε στην παρουσίαση του Πακετά ο πρόεδρος των λιονέλ Ζαν Μισέλ Ολά, με τον γαλλικό σύλλογο να γνωστοποιεί επίσης πως η Μίλαν έχει κρατήσει 15% ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση που πουληθεί κάποια στιγμή στο μέλλον ο Πακετά.

O Λούκας Πακετά κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Λιόν
O Λούκας Πακετά κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Λιόν

"Είδα τον Λούκας όταν άρχισε την καριέρα του στην Βραζιλία και έχει ένα πολύ καλό αριστερό πόδι. Είναι ευέλικτος παίκτης και τεχνίτης. Του έχω εμπιστοσύνη. Ελπίζω να δώσει τα πάντα στην ομάδα. Μας προσφέρει κάτι που δεν είχαμε πριν", τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της Λιόν, Ζουνίνιο, με τον παίκτη από την πλευρά του να τονίζει κατά την παρουσίασή του:

"Είμαι έτοιμος να δουλέψω και να δείξω τις ικανότητές μου στην Λιόν. Όλα έχουν πάει καλά από την άφιξή μου. Η Λιόν είναι πολύ δημοφιλής ομάδα στην Βραζιλία και η εμπειρία μου στην Μίλαν με βοήθησε να εξελιχτώ. Είμαι έτοιμος και στη διάθεση του προπονητή. Ανυπομονώ να αρχίσω προπονήσεις".

Σημειώνεται πως ο Πακετά έγινε ο 22ος Βραζιλιάνος παίκτης στην ιστορία της Λιόν και ο έκτος συνολικά στο νυν ρόστερ της γαλλικής ομάδας.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ