CONFERENCE LEAGUE

Λίνκολν - ΠΑΟΚ 0-2: Απέφυγε τα βράχια και έκανε το χρέος του

Ο Μίτριτσα πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο Λίνκολν - ΠΑΟΚ  για το Europa Conference League| 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Μίτριτσα πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο Λίνκολν - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League| 16 Σεπτεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο επικρατώντας 2-0 της Λίνκολν με τα γκολ των Άκπομ, Μίτριτσα και πήρε το τρίποντο που είχε ανάγκη για να δείξει αντίδραση. Προβλημάτισαν και πάλι τα κενά στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ απέφυγε τα... βράχια που υπάρχουν γύρω από το γήπεδο της Λίνκολν και πήρε τη νίκη με 2-0 και παράλληλα το τρίποντο που ήταν και το ζητούμενο κόντρα στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γιβραλτάρ. Οι Άκπομ και Μίτριτσα ήταν οι σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που δεν ενθουσίασε με την απόδοση της.

Ναι μεν ο Λουτσέσκου θα μπορεί να σταθεί ατομικά στην απόδοση των Μίτριτσα και Μούργκ αλλά από την άλλη είδε την ομάδα του να έχει αρκετά αμυντικά κενά και τη Λίνκολν να απειλεί, να έχει φάσεις, τον Πασχαλάκη να έχει δύο-τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι.

Φυσικά με το τρίποντο αυτό ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου του μαζί με την Κοπεγχάγη η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-1 με την ομάδα του Ζέκα να δείχνει με το καλημέρα πως είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Με επτά αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ήττα από τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Ο Λουτσέσκου άλλαξε γκολκίπερ καθώς χρησιμοποίησε τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία ενώ είχε στο αρχικό σχήμα τους Μιχάι, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Εσίτι, Άκπομ και Κούρτιτς.

Όπως ήταν λογικό κόντρα στην αδύναμη Λίνκολν ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να μπορεί να απειλήσει στο πρώτο δεκάλεπτο, ίσως επειδή οι παίκτες του δεν μπορούσαν να συνηθίσουν τον πλαστικό χλοοτάπητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη μεγάλη φάση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 16' όταν ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τετ α τετ τον Άκπομ αλλά ο Σολέρ έπιασε το πλασέ του Άγγλου φορ.

Έπαιξε με τη φωτιά, βρήκε το γκολ

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και με τη φωτιά και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ όταν στο 25' ο Κίκε Γκόμες βρέθηκε στην περιοχή πλάσαρε με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Καραγιέρο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ την προσπάθεια του με τον επόπτη να σηκώνει τη σημαία.

Η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να βρει ένα γκολ στο καλύτερο σημείο της αναμέτρησης, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μουργκ να κρατάει "ζωντανή" τη φάση πλάγια δεξιά, έδωσε στον Τέιλορ ο οποίος μπήκε με ωραία προσπάθεια στην περιοχή, γύρισε στον Άκπομ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1.

"Κλείδωσε" το τρίποντο

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με σκοπό να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να "κλειδώσει" τη νίκη και το πρώτο τρίποντο. Μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, κράτησε τη μπάλα περισσότερο και απείλησε. Στο 56' βρήκε και δεύτερο τέρμα όταν ο Μίτριτσα έκανε το κόρνερ από τα δεξιά με τη μπάλα να χτυπάει στο δεύτερο δοκάρι, να γυρνάει στον Μίτριτσα ο οποίος με γυριστό σουτ έγραψε το 0-2.

Μετά το 70' της αναμέτρησης η Λίνκολν πήρε κάποια ρίσκα στην αναμέτρηση, έκανε αλλαγές και έψαξε το γκολ για να μειώσει το σκορ. Αρχικά στο 72' ο Ρόναν πήρε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Στο ίδιο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να κάνει το 0-3 αλλά το σουτ του Άκπομ από τα αριστερά έφυγε έξω.

Στο 79' ήταν ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος είχε περάσει στο ματς αντί του Μίτριτσα, που βρέθηκε σε θέση βολής με την άμυνα της Λίνκολν να διώχνει τη μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στη Λίνκολν όταν ο Ζ. Τσιπολίνα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πέρασε τον Τέιλορ και έκανε ένα σουτ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

ΓΚΟΛ: 45+1' Άκπομ, 57' Μίτριτσα

ΛΙΝΚΟΛΝ: Σόλερ, Βάισαμαν, Τ. Τσιπολίνα, Μπερνάρντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67' Ζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανιόν (62' Ρονάν), Αράιζα (81' Πίκοκ), Κίκε Γκόμες (62' Όκραντ), Καραγιέρο (81' Σέρτζεντ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (44' Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι, Μουργκ (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (73' Σβιντέρσκι), Μίτριτσα (73' Κωνσταντέλιας), Άκπομ (82' Κούτσιας).

Μην χάσετε την Game Night στις 00:00. Ο Παντελής Βλαχόπουλος συζητά μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ όσα θα δούμε στις ευρωπαϊκές μάχες του ΠΑΟΚ με τη Λίνκολν και του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ, τα τελευταία μεταγραφικά νέα, καθώς και για τον θάνατο του σπουδαίου Ντούσαν Ίβκοβιτς.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ