ΓΑΛΛΙΑ

Λιλ - Παρί 1-0: Η Λιλ με γκολάρα του Τσέκα πήρε και το σούπερ καπ επί της Παρί

Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 ARIEL SCHALIT / ASSOCIATED PRESS

Η Λιλ κέρδισε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο σούπερ καπ Γαλλίας που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν στη Γαλλία. Με πολλές και σημαντικές απουσίες παρατάχθηκε η ομάδα του Ποτσετίνο.

Μετά το πρωτάθλημα η Λιλ κατέκτησε και το σούπερ καπ Γαλλίας επικρατώντας 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ. Η Λιλ βρήκε ένα τρομερό γκολ με τον Τσέκα στο 45' με το οποίο νίκησε τον Κέιλορ Νάβας και πήρε τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν στη Γαλλία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μάλιστα μετά το 2012 που το σούπερ καπ δεν καταλήγει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες της Παρί που έπαιξε μεταξύ άλλων χωρίς τους Νεϊμάρ, Σέρχιο Ράμιος, Ντι Μαρία, Βεράτι, Ντοναρούμα ενώ ο Βαϊνάλντουμ έμεινε στον πάγκο και από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αγωνίστηκε ως βασικός μόνο ο Χακίμι.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τους παίκτες της Λιλ να απειλούν με τους Γιλμάζ και Ντέιβιντ αλλά η λύση ήρθε από έναν κεραυνό του Τσέκα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος η Παρί ανέβασε την πίεση της, προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά ο Λέο Ζαρντίμ ήταν αρκετά σταθερός και κρατούσε το μηδέν στην εστία του.

ΛΙΛ: Λέο Ζαρντίμ, Ντιαλό, Φόντε, Μπότμαν, Ρεινίλντο, Αντρέ, Τσέκα, Αραούχο, Μπαμπά, Γιλμάζ, Ντέιβιντ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Χακίμι, Κέρερ, Κιμπεπέ, Ντιαλό, Ερέρα, Περέιρα, Εμπιμπέ, Ντράξλερ, Ικάρντι, Μουινγκά.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ