ΓΑΛΛΙΑ

Λιλ - Μονπελιέ 1-1: Σκοντάψαν οι λιλουά

Οι παίκτες της Μονπελιέ πανηγυρίζουν τέρμα που σημείωσαν κόντρα στη Λυών
Οι παίκτες της Μονπελιέ πανηγυρίζουν τέρμα που σημείωσαν κόντρα στη Λυών (AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI)

Η Λιλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μονπελιέ εντός έδρας, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 21' με τον Ντελόρ και τον Λουίς Αραούχο να ισοφαρίζει στο 85'. Η Παρί έχει πλέον μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή.

Η Λιλ υποδέχθηκε την Μονπελιέ για το εναρκτήριο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής της Ligue 1 με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Ο Ντελόρ άνοιξε το σκορ για τη Μονπελιέ στο 21' με ωραία κεφαλιά ψαράκι, με τον Λουίς Αραούχο να φέρνει το ματς στα ίσια στο 85' με εξίσου όμορφο τελείωμα.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21' με τον Άντι Ντελόρ. Ο Λαμπόρντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αλγερινός επιθετικός με ωραία κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ για του Ντερ Ζακαριά.

Οι "λιλουά" ήταν ελαφρά καλύτεροι και θα μπορούσαν να βρουν κάποιο τέρμα, ωστόσο ο πολύ καλός σήμερα, Γιόνας Ομλίν επενέβη όπου χρειάστηκε.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της κατοχής της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί κυρίως στην κόντρα επίθεση.

Στο 57' η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της. Ο Αντρέ βρέθηκε λίγα μέτρα εκτός περιοχής και επιχείρησε να δοκιμάσει τα πόδια του. Το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καθόλου κακό με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Ομλίν.

Στο 85' η Λιλ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τσελίκ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λουίς Αραούχο με ωραίο τελείωμα με το αριστερό έβαλε ωραία φάλτσα στην μπάλα και την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του αλάνθαστου μέχρι εκείνη τη στιγμή Ομλίν.

Η Λιλ πλέον έφτασε τους 70 βαθμούς, ωστόσο με την ισοπαλία είναι πολύ πιθανό να νιώσει πιο κοντά την ανάσα των Παρί, Μονακό και Λυών, αν φυσικά κερδίσουν τις αντιπάλους τους. Η Μονπελιέ παρέμεινε στην όγδοη θέση με 48 βαθμούς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να σκαρφαλώσει θέσεις, στη μάχη της για την έξοδο στην Ευρώπη.

Λιλ: Μενιάν, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Μανταβά (86' Μπράνταριτς), Γουέα (68' Νταβίντ), Αντρέ (68' Ξέκα), Σουμάρ, Μπαμπά (77' Αραούχο), Ικονέ (77' Γιαζιτσί), Γιλμάζ

Μονπελιέ: Ομλίν, Σαμπιά, Μέντες (53' Χίλτον), Κονγκρ, Ρίστιτς, Μολέ, Φερί, Σαβανιέ (87' Λε Ταλέκ), Λαμπόρντ (77' Σουκέ), Μαβιντινί, Ντελόρ (87' Σκούλετιτς)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου

Λιλ - Μονπελιέ 1-1 (85' Αραούζο - 21' Ντελόρ)

Σάββατο 17 Απριλίου

Ανζέρ - Ρεν (13:45)

Μαρσέιγ - Λοριάν (18:00)

Κυριακή 18 Απριλίου

Παρί - Σεντ Ετιέν (14:00)

Μπρεστ - Λανς (16:00)

Νιμ - Στρασβούργο (16:00)

Ντιζόν - Νις (16:00)

Ρεμς - Μετς (16:00)

Μπορντό - Μονακό (18:05)

Ναντ - Λυών (22:00)

Photo Credits: © 2021 Laurent Cipriani / Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ