LIGUE 1

Ligue 1: Στο Champions League Μαρσέιγ και Μονακό, γιόρτασε με χατ-τρικ το deal με Παρί ο Εμπαπέ

Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ματς του Europa Conference League | 7 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ματς του Europa Conference League | 7 Απριλίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η Μαρσέιγ θριάμβευσε με 4-0 επί της Στρασμπούρ και πανηγύρισε την κατάκτηση της 2ης θέσης και της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, με την Μονακό να ισοφαρίζεται στο φινάλε από την Λανς και να παίζει στα προκριματικά.

Μετά από την κατάκτηση του τίτλου της Ligue 1 από την Παρί Σεν Ζερμέν, το ενδιαφέρον όσον αφορά στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας είχε να κάνει με το ποιες ομάδες θα καταλάμβαναν την 2η και την 3η θέση, με το "μυστήριο" να λύνεται την τελευταία αγωνιστική.

Σε αυτήν η Μαρσέιγ έκανε περίπατο με 4-0 επί της Στρασμπούρ στο Βελοντρόμ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση που την έστειλε απευθείας στους ομίλους του Champions League, με τους Φωκαείς να "κλέβουν" το μαγικό εισιτήριο μέσα από τα χέρια της Μονακό στο φινάλε.

Και αυτό γιατί οι Μονεγάσκοι ήταν εκείνοι που βρίσκονταν αγκαλιά με την 2η θέση έχοντας προηγηθεί δύο φορές στην έδρα της Λανς, για να δεχτούν όμως την ισοφάριση (2-2) στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και να υποχωρήσουν στην 3η θέση, που τους υποχρεώνει να διεκδικήσουν θέση στους ομίλους συμμετέχοντας στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στα άλλα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια που μοίρασε η Ligue 1, αυτά πήγαν σε Ρεν και Νις, με την ομάδα της Βρετάνης να αποσπά εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 από την περυσινή πρωταθλήτρια Λιλ και να κατακτά την 4η θέση, που μεταφράζεται σε συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, και εκείνη της Νίκαιας να τερματίζει 5η και να πηγαίνει στα playoffs του Conference League.

Στη μάχη της ουράς, Μπορντό και Μετς αποχαιρέτησαν τη μεγάλη κατηγορία ενώ η Σεντ Ετιέν θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να σώσει την παρτίδα, διεκδικώντας την παραμονή της στην Ligue 1 μέσα από αγώνες μπαράζ.

Γιόρτασε με χατ-τρικ ο Εμπαπέ, δάκρυσε ο Ντι Μαρία

Στο "Παρκ Ντε Πρενς", η πρωταθλήτρια Παρί δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ενώ η Μετς "καιγόταν" για βαθμούς για να μην υποβιβαστεί, όμως ήταν άτυχη γιατί έπεσε πάνω στον... Κιλιάν Εμπαπέ.

Λίγο πριν από την έναρξη του ματς οι Παριζιάνοι ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Γάλλο μέχρι το 2025 και ο ίδιος φρόντισε να εκτοξεύσει στα ύψη τον ενθουσιασμό των οπαδών, πετυχαίνοντας τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του στο εντυπωσιακό 5-0 με το οποίο η ομάδα του Ποτσετίνο έκλεισε πανηγυρικά τη σεζόν.

Τα άλλα δύο γκολ των γηπεδούχων είχαν λάτιν υπογραφή αφού σκόραραν οι Νεϊμάρ και Άνχελ Ντι Μαρία, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να διαμορφώνει το 5-0 και να δακρύζει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του στις εξέδρες, μιας που αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Λίγα λεπτά μετά το γκολ έγινε αλλαγή και αποθεώθηκε μέσω standing ovation από τον κόσμο, με τον Αργεντινό να δίνει τέλος σε επτά χρόνια σπουδαίας καριέρας στην Παρί όπου είχε απολογισμό 93 γκολ και 119 ασίστ σε 295 ματς.

Η ταυτότητα της Ligue 1 2021-2022

  • Πρωταθλητής: Παρί
  • Champions League: Παρί, Μαρσέιγ (όμιλοι), Μονακό (3ος προκριματικός)
  • Europa League (όμιλοι): Ναντ, Ρεν
  • Europa Conference League (playoffs): Νις
  • Μπαράζ παραμονής: Σεντ Ετιέν, Οσέρ
  • Υποβιβασμός: Μετς, Μπορντό
  • Προβιβασμός: Τουλούζ, Αζαξιό
  • 1ος σκόρερ: Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί) - 28 γκολ

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Η τελική βαθμολογία της Ligue 1

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ