LIGUE 1

Ligue 1: Η Ρεν σόκαρε τη Μαρσέιγ, πέρασε δεύτερη η Μονακό

Ο Λόβρο Μάγερ της Ρεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Ροαζόν Παρκ", Ρεν | Σάββατο 14 Μαΐου 2022
Ο Λόβρο Μάγερ της Ρεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Ροαζόν Παρκ", Ρεν | Σάββατο 14 Μαΐου 2022 © 2022 JEREMIAS GONZALEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεν πήρε το ντέρμπι του Champions League με αντίπαλο τη Μαρσέιγ και μείωσε στους τρεις βαθμούς την απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τη Ligue 1. Η Μονακό έκανε την ανατροπή και πέρασε στη 2η θέση, εκτός κούρσας η Νις.

Η Ρεν είχε μια τελευταία ευκαιρία για να κυνηγήσει την έξοδό της στο Champions League και περνούσε από τον αγώνα απέναντι στην ομάδα που έμοιαζε να έχει το "εισιτήριο" στα χέρια της. Το 2-0 επί της Μαρσέιγ στο "Ροαζόν Παρκ" για την 37η αγωνιστική της Ligue 1 την κρατά στο κόλπο, αφού πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Μπενζαμέν Μπουριζό με το 8ο γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια (έχει και 7 ασίστ) έδειξε το δρόμο για την ομάδα του Μπρουνό Ζενεζιό και στο 35' ο Λόβρο Μάγερ έκανε το 2-0. Οι Μασσαλοί, χωρίς Ντμιτρί Παγέτ και Αρκάντιους Μίλικ, απέτυχαν να βρουν στόχο σε 90 λεπτά και αποδέχθηκαν την ήττα τους, που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική.

Η Μονακό βγήκε κερδισμένη από τη μάχη στη Βρετάνη, αφού με το "τρίποντο" 4-2 απέναντι στη Μπρεστ πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι Ζαν Κεβέν Ντιβέρν και Γιουσέφ Μπελαϊλί σκόραραν στα πρώτα 23 λεπτά του αγώνα και πάγωσαν το "Λουί Ντε", όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Φιλίπ Κλεμάν πήραν μπροστά και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Γουισάμ Μπεν Γεντέρ με τρία γκολ από το 44' μέχρι το 54' έκανε την ανατροπή και ο Κέβιν Φόλαντ στο 70' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Νις θα είχε κι αυτή τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν, όμως έπεσε θύμα έκπληξης από τη Λιλ μέσα στη Νίκαια. Το 3-1 των απερχόμενων πρωταθλητών αφήνει την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Κριστόφ Γκαλτιέ, εκτός τριάδας και σε δύσκολη θέση στη μάχη των υπολοίπων εισιτηρίων για την Ευρώπη. Η Στρασμπούρ την προσπέρασε στην 5η θέση ύστερα από τη νίκη 1-0 επί της Κλερμόν.

Η αδιάφορη Παρί προερχόταν από τρεις σερί ισοπαλίες και ξέσπασε στο Μονπελιέ. Το 4-0 προέκυψε από δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι στα πρώτα λεπτά από πάσες του Κιλιάν Εμπαπέ, ένα γκολ του Άνχελ ντι Μαρία στο 26' και με πέναλτι του Εμπαπέ στο 2ο μέρος.

Στο φινάλε της Ligue 2, η Αζαξιό έγινε η ομάδα που ακολουθεί την πρωταθλήτρια Τουλούζ στην επιστροφή στα "μεγάλα σαλόνια". Οσέρ, Παρί ΦΚ και Σοσό θα αγωνιστούν στα μπαράζ για μία θέση στη Ligue 1, μαζί με την ομάδα που θα καταλάβει την 18η θέση της κατηγορίας, δηλαδή μία εκ των Μετς, Σεντ Ετιέν ή Μπορντό.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΟΝΑΚΟ ΛΙΟΝ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ