COPA LIBERTADORES

Στη Χιλή παρά την έκρυθμη κατάσταση ο τελικός του Copa Libertadores

Argentina's River Plate Leonardo Ponzio, left, fights for the ball with Brazil's Flamengo Jean Lucas during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, May 23, 2018.(AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's River Plate Leonardo Ponzio, left, fights for the ball with Brazil's Flamengo Jean Lucas during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, May 23, 2018.(AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα στη Ρίβερ και τη Φλαμένγκο θα διεξαχθεί κανονικά στο Σαντιάγκο παρά την έκρυθμη κατάσταση στη Χιλή με τις συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων επιβολής της τάξης να συνεχίζονται για 11η ημέρα.

Η κοινωνική κρίση στη Χιλή δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις επιβολής της τάξης εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας και η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζεται για 11η ημέρα.

Η πρωτεύουσα της χώρας, Σαντιάγκο, είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό του Copa Libertadores (23/11, 22:30) ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Φλαμένγκο. Μπορεί αρχικά να τέθηκε θέμα να μεταφερθεί η έδρα στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν, αλλά όπως ανακοίνωσε η νέα Υπουργός αθλητισμού της Χιλής, Σεσίλια Πέρες, δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.

Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην αργεντίνικη και τη βραζιλιάνικη ομάδα θα διεξαχθεί στο Εστάδιο Νασιονάλ Χούλιο Μαρτίνες Πράδανος του Σαντιάγκο όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

"Είναι μια αθλητική γιορτή που θα κάνει καλό στη χώρα και θα μας βοηθήσει να ενωθούμε", υποστήριξε η Πέρες. Τόσο η ομάδα του Μπουένος Άιρες, όσο κι αυτή του Ρίο ντε Ζανέιρο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εκρηκτικό περιβάλλον στο οποίο θα διεξαχθεί το μεγάλο ματς.

Photo credits: AP Images

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ