ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς: Ένας αστυνομικός ανά 20 φιλάθλους στο Μπερναμπέου

People stop to take pictures in front of Real Madrid's Santiago Bernanabeu stadium in Madrid Friday, Dec. 7, 2018. The Copa Libertadores Final between River Plate and Boca Juniors will be played on Dec. 9 in Madrid, Spain, at Real Madrid's stadium. (AP Photo/Armando Franca)
People stop to take pictures in front of Real Madrid's Santiago Bernanabeu stadium in Madrid Friday, Dec. 7, 2018. The Copa Libertadores Final between River Plate and Boca Juniors will be played on Dec. 9 in Madrid, Spain, at Real Madrid's stadium. (AP Photo/Armando Franca) AP

Η ισπανική αστυνομία έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε εάν θα εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια για το δεύτερο τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς, όμως ένα πράγμα θεωρείται δεδομένο. Η ισπανική αστυνομία είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια.

Το Μπερναμπέου μπορεί να φιλοξενήσει κάτι παραπάνω από 80.000 θεατές.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν πάρει από 25.000 εισιτήρια. Τα 10.000 εξ αυτών θέλησαν να τα διαθέσουν σε οπαδούς τους στην Αργεντινή, ενώ τα υπόλοιπα 40.000 σε φίλους τους εκτός συνόρων. Τα πρώτα θεωρείται απίθανο να εξαντληθούν με τους περισσότερους που θα βρεθούν στο γήπεδο να είναι φίλοι των δύο ομάδων που διαμένουν εκτός Αργεντινής.

Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι πως το Μπερναμπέου δεν θα είναι κατάμεστο, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Συνολικά 4.000 άτομα έχουν επιστρατευτεί για να τηρηθούν όλα τα μέτρα της τάξης. Οι 2.000 εξ αυτών θα είναι αστυνομικοί οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το κομμάτι εκτός γηπέδου, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα.

Οι υπόλοιποι 2.000 θα είναι σεκιούριτι οι οποίοι θα αναλάβουν δράση εντός του Μπερναμπέου. Η αστυνομία της Μαδρίτης δίνει μεγάλο βάρος και στο κομμάτι των πιθανών πανηγυρισμών μετά το τέλος του αγώνα.

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ