ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρίβερ - Μπόκα: Απολύθηκαν για να βρεθούν στον τελικό

Boca Juniors soccer fans gather outside the hotel where their team is staying in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Nov. 25, 2018. In one of the most embarrassing weekends in South American football history, the Copa Libertadores final between arch rivals Boca Juniors and River Plate was once more postponed on Sunday. The same decision was made on Saturday after Boca's bus was attacked by River fans. (AP Photo/Ana Mombello)
Μπόκα οπαδοί AP PHOTO/ANA MOMBELLO

Είναι τέτοια η κάψα των Αργεντινών οπαδών να δώσουν το παρών στον τελικό Ρίβερ - Μπόκα, που "θυσιάζουν" οικογένειες, εργασία και αυτοκίνητα, μόνο και μόνο για να μπουν στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Το βράδυ της Κυριακής (9/12), δύο από τους πιο παθιασμένους ποδοσφαιρικούς λαούς θα δώσουν το παρών στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η Ρίβερ Πλέιτ αντιμετωπίζει τη Μπόκα Τζούνιορς, στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores.

Η λατρεία και το πάθος που έχουν οι υποστηρικτές για τις δύο ομάδες πολλές φορές ξεπερνά τα όρια. Τόσο, που πολλοί αδυνατούν να το κατανοήσουν. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Nicolas Mattera, οπαδού της Μπόκα, που έχει ταξιδέψει στη Μαδρίτη για την ιστορική αναμέτρηση:

"Ξέρω ανθρώπους που έχουν χωρίσει εξαιτίας της Μπόκα. Τους είπαν: «Διαλέξτε: Εμάς ή τη Μπόκα». Επέλεξαν φυσικά τη Μπόκα. Είναι κάτι που δεν μπορείς να σταματήσεις. Υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες. Υπήρξαν άλλοι που πρόσφεραν τα αυτοκίνητά τους, με αντάλλαγμα την πτήση και το εισιτήριο του αγώνα.

Μερικοί έχασαν τη δουλειά τους για τον τελικό. Τους είπαν ότι δεν γίνεται να λείψουν από την εργασία και προτίμησαν να απολυθούν από το να χάσουν το παιχνίδι. Όπως σας είπα είναι πολλές ιστορίες. Μερικοί έδωσαν τις οικονομίες μιας ζωής για να αγοράσουν εισιτήρια και ζητούσαν να κοιμηθούν μέχρι και σε κήπους σπιτιών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρίβερ - Μπόκα: Αφέθηκε ελεύθερος ο μετανιωμένος οπαδός που επιτέθηκε στο πούλμαν των "σενέισες"
Ρίβερ - Μπόκα: Ο τελικός κάνει πλουσιότερους τους Μαδριλένους κατά 40.000.000 ευρώ!
Οπαδός της Μπόκα που απελάθηκε: "Πήγα στην Ισπανία για τα... Χριστούγεννα"

AP Photo/Ana Mombello

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ