ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την Κυριακή στις 22.00 το Ρίβερ - Μπόκα!

In this Nov. 11, 2018 photo, Ramón Abila of Argentina's Boca Juniors, center, heads the ball with Javier Pinola of Argentina's River Plate during the first leg soccer match of the Copa Libertadores final in Buenos Aires, Argentina. The match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/Gustavo Garello)
In this Nov. 11, 2018 photo, Ramón Abila of Argentina's Boca Juniors, center, heads the ball with Javier Pinola of Argentina's River Plate during the first leg soccer match of the Copa Libertadores final in Buenos Aires, Argentina. The match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/Gustavo Garello) AP PHOTO/GUSTAVO GARELLO

Ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αναβλήθηκε! Η αναμέτρηση όπως έγινε επισήμως γνωστό θα διεξαχθεί την Κυριακή (25/11) στις 22.00! Το χρονικό των επεισοδίων.

Ο πρώτος τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ είχε αναλβηθεί λόγω καιρικών συνθηκών. Και ο δεύτερος, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο (24/11), αναβλήθηκε για την Κυριακή (25/11) στις 22.00! Αιτία αυτή τη φορά, τα επεισόδια που σημειώθηκαν μερικές ώρες πριν από την έναρξη του ιστορικού ντέρμπι, για τα οποία ενημερωθήκατε λεπτό προς λεπτό από τη live πλατφόρμα του Sport24.gr.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα στο Monumental, δέχτηκε επίθεση με πέτρες και σίδερα από οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ, με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα τζάμια στο επάνω μέρος του.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές των "σενέισες" αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και είχαν τάση για εμετό. Την εμφάνισή τους έκαναν εικόνες από τα αποδυτήρια της Μπόκα, που αποτύπωσαν την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Γκιγιέρμο Στσελότο.

Οι Πάμπλο Πέρες και Γκονσάλο Λαμάρδο διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ακόμη και το ασθενοφόρο που τους μετέφερε δέχτηκε επίθεση με μπουκάλια από οπαδούς της Ρίβερ! Λίγα αργότερα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με τους δύο παίκτες, τις οποίες ανέβασε στο instagram του ο ιατρός της Μπόκα, Χόρχε Πάμπλο Μπατίστα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν σύσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της Μπόκα, Ντανιέλ Ανχελίσι, τον πρόεδρο της Ρίβερ Ροδόλφο Ντ' Ονόφριο και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής, Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Οι δύο ομάδες επιθυμούσαν να μην διεξαχθεί ο τελικός - ο τεχνικός της Ρίβερ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο εξέφρασε την επιθυμία αυτή -, αλλά η FIFA ήταν ανένδοτη.

Τη... συμμαχία των δύο αντιπάλων για τη μη διεξαγωγή του ματς ενάντια στη θέληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Conmebol λίγα λεπτά μετά την επίσημη αναβολή του ντέρμπι: " Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε τη διεξαγωγή του ματς. Ήταν συμφωνία μεταξύ κυρίων. Είναι ποδόσφαιρο και όχι πόλεμος".

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του επιθετικού της Μπόκα, Κάρλος Τέβες: " "Μας υποχρεώνουν να παίξουμε. Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε. Ο γιατρός έχει πολλή πίεση, πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Τα παιδιά είχαν τάση για εμετό. Με πονά ο λαιμός. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Πρέπει όλοι ν' αναλάβουμε τις ευθύνες. Δεν έχουμε αλλάξει ακόμη, μας είπαν ότι θα παίξουμε στις 00:15. Δεν ήλθε κανείς παίκτης της Ρίβερ να δει πώς είμαστε. Δεν ήλθε κανείς, δεν λάβαμε κάποιο μήνυμα. Περάσαμε μέσα από τους οπαδούς της Ρίβερ. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε. Θα δούμε. Ο κόσμος της Μπόκα αισθάνεται θυμό".

Ο πρόεδρός της Τζάνι Ινφαντίνο φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: " Θέλω να μου βρείτε έναν υπεύθυνο, αλλά το ματς πρέπει να παιχτεί". Φέρεται, μάλιστα, να απείλησε τη Μπόκα με 5ετή αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στο γήπεδο για να αγωνιστεί. Οι γιατροί της Conmebol που εξέτασαν τους Πέρες και Λαμάρδο, υποστήριξαν με επίσημο έγγραφο ότι αμφότεροι είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Ύστερα από μία ώρα νοσηλείας τους, επέστρεψαν στο γήπεδο με το ασθενοφόρο. Μάλιστα ο αρχηγός της Μπόκα, Πάμπλο Πέρες, ζήτησε από τον προπονητή του να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον Στσελότο.

Ενδεικτικό της θλιβερής κατάστασης είναι ότι κατά τη διάρκεια των διαδοχικών μεταθέσεων έναρξης του τελικού από τις 22.00 στις 23.15 και από τις 23.15 στις 00.15, τα επεισόδια συνεχίζονταν έξω από το γήπεδο της Ρίβερ ανάμεσα σε οπαδούς της και αστυνομικές δυνάμες που ήταν παραταγμένες έξω από το Monumental.

Argentina River Plate fans clash with riot police outside the Antonio Vespucio Liberti stadium prior the final soccer match of the Copa Libertadores between River Plate and Boca Juniors, in Buenos Aires, Argentina, Saturday, Nov. 24, 2018. The match has been rescheduled after the bus carrying the Boca Juniors players was attacked by River Plate fans, injuring several players. The match will be played on Sunday. (AP Photo/Sebastian Pani)
Argentina River Plate fans clash with riot police outside the Antonio Vespucio Liberti stadium prior the final soccer match of the Copa Libertadores between River Plate and Boca Juniors, in Buenos Aires, Argentina, Saturday, Nov. 24, 2018. The match has been rescheduled after the bus carrying the Boca Juniors players was attacked by River Plate fans, injuring several players. The match will be played on Sunday. (AP Photo/Sebastian Pani) AP

Η αναβολή προκάλεσε εκνευρισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Monumental. Σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ρίβερ, πάνω στον πανικό, επιχείρησαν να κλέψουν εισιτήρια από ομοϊδεάτες τους. Ένα από τα video που προκάλεσε σοκ, ήταν αυτό στο οποίο μία γυναίκα ζώνει κοριτσάκι με φωτοβολίδες, για της περάσει μέσα στο Monumental.

Τελικά ο δεύτερος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (25/11, 22.00) με την παρουσία οπαδών της Ρίβερ στο κατάμεστο Monumental. Τα γεγονότα καταδίκασαν επιφανείς αθλητικές προσωπικότητες της χώρας του "τάνγκο", όπως ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (έχει φορέσει και των δύο ομάδων) και ο Αντρές Νοσιόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ