ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκεί θα πανηγυρίσουν οι οπαδοί της Μπόκα ή της Ρίβερ τον τίτλο του Λιμπερταδόρες!

Εκεί θα πανηγυρίσουν οι οπαδοί της Μπόκα ή της Ρίβερ τον τίτλο του Λιμπερταδόρες!

Η ποδοσφαιρική Αργεντινή ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του Ρίβερ-Μπόκα που θα κρίνει το νέο κάτοχο του Λιμπερταδόρες και ο Ομπελίσκος θα είναι τελικά το μέρος που θα φιλοξενήσει τους πανηγυρισμούς των νικητών (PHOTOS).

Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουμε ποια εκ των Ρίβερ ή Μπόκα θα κατακτήσει το φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται το βράδυ του Σαββάτου στο "Μονουμεντάλ" στη ρεβάνς του 2-2 της 10ης Νοεμβρίου στο "Μπομπονέρα".

Αυτό πάντως που ξέρουμε ήδη είναι το μέρος που θα φιλοξενήσει το μεθυσμένο πλήθος των οπαδών των θριαμβευτών. Θα είναι ο Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες, ένα εθνικό ιστορικό μνημείο, σύμβολο της πρωτεύουσας της Αργεντινής που βρίσκεται στην Πλατεία της Δημοκρατίας (Plaza de la República), στη διασταύρωση των λεωφόρων "Corrientes" και "9 de Julio".

Εκεί θα πανηγυρίσουν οι οπαδοί της Μπόκα ή της Ρίβερ τον τίτλο του Λιμπερταδόρες!

Μετά από αρκετές προσπάθειες που έγιναν, οι δυνάμεις ασφαλείας της πόλης του Μπουένος Άιρες βρήκαν τη χρυσή τομή και οι πανηγυρισμοί των οπαδών, είτε της Ρίβερ είτε της Μπόκα, θα γίνουν στον Οβελίσκο.

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα ρεπορτάζ από την Αργεντινή, για να βγει αυτή η απόφαση έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως το "Μπομπονέρα" θα είναι κλειστό και δεν θα μπορούσε να ανοίξει για να υποδεχτεί τους παίκτες της Μπόκα σε περίπτωση που ήταν εκείνοι οι τροπαιούχοι.

A red ribbon, the symbol of the campaign against AIDS, hangs on the Health Ministry to commemorate World Aids Day in Buenos Aires, Argentina, Monday, Dec.1, 2003. According to official figures, approximately 27,000 people in Argentina have AIDS/HIV. At the right, the Obelisco monument. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
A red ribbon, the symbol of the campaign against AIDS, hangs on the Health Ministry to commemorate World Aids Day in Buenos Aires, Argentina, Monday, Dec.1, 2003. According to official figures, approximately 27,000 people in Argentina have AIDS/HIV. At the right, the Obelisco monument. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

"Είναι ένα εμβληματικό μέρος, πολλά άτομα θα θελήσουν να έρθουν εδώ, είναι σωστό να γίνει εδώ ο εορτασμός του τίτλου", τόνισε από την πλευρά του στο "TyC Sports" ο διευθυντής ασφαλείας των αθλητικών θεαματών, Γκιγιέρμο Μαδέρο, o οποίος έκανε αναφορά και για την απονομή σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη Μπόκα θριαμβεύσει στο "Μονουμεντάλ".

"Οι εγγυήσεις ασφαλείας έχουν δοθεί, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής έχει σχεδιάσει μία απονομή που δεν θα κρατήσει πολύ και έπειτα θα αρχίσουν οι πανηγυρισμοί, στον Ομπελίσκο και σε άλλα μέρη".

Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 25 φορές στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Μπόκα Τζούνιορς μετράει 10 νίκες και την Ρίβερ 7 (8 ισοπαλίες), με τους "μιλιονάριος" να έχουν πάντως την υπεροχή στα εντός έδρας ματς με 7 νίκες έναντι 3 των αντιπάλων τους (2 ισοπαλίες).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ