COPA LIBERTADORES

Libertadores: Στον αέρα ο τελικός του Σαντιάγκο λόγω διαδηλώσεων στη Χιλή

Argentina's River Plate Leonardo Ponzio, left, fights for the ball with Brazil's Flamengo Jean Lucas during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, May 23, 2018.(AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's River Plate Leonardo Ponzio, left, fights for the ball with Brazil's Flamengo Jean Lucas during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, May 23, 2018.(AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Στην κρίσιμη σύσκεψη της Τρίτης μεταξύ CONMEBOL, Φλαμένγκο, Ρίβερ και χιλιανής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θ' αποφασιστεί εάν ο τελικός του Copa Libertadores θα διεξαχθεί στο Σαντιάγκο λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα. Η Ασουνσιόν πρώτη εναλλακτική.

Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, μοιάζει να αδυνατεί να κατευνάσει το κίνημα αμφισβήτησης παρά τις εξαγγελίες του για σειρά κοινωνικών μέτρων και οι διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, Σαντιάγκο, συνεχίζονται καθημερινά με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση.

Μπορεί η νέα Υπουργός αθλητισμού της Χιλής, Σεσίλια Πέρες, να ξεκαθάρισε στις 30 Οκτωβρίου ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής έδρας του τελικού του Copa Libertadores (23/11, 22:30) - είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Εστάδιο Νασιονάλ Χούλιο Μαρτίνες Πράδανος του Σαντιάγκο - ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η τύχη του τελικού θα κριθεί στη σύσκεψη της Τρίτης (5/11) ανάμεσα στην ομοσπονδία της Χιλής, της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL) και τις διοικήσεις των συμμετεχουσών ομάδων. Άλλωστε, φαίνεται ότι υπάρχει ήδη έτοιμη εναλλακτική.

Είναι στο Εστάδιο Χενεράλ Πάμπλο Ρόχας της πρωτεύουσας της Παραγουάης, Ασουνσιόν. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ομάδα του Μπουένος Άιρες, όσο κι αυτή του Ρίο ντε Ζανέιρο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εκρηκτικό περιβάλλον στο οποίο θα διεξαχθεί το μεγάλο ματς.

Photo credits: AP Images

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ