BUNDESLIGA

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 1-5: Ισοπέδωση σε ένα ημίχρονο με εκπληκτικό Λεβαντόβσκι στο ντέρμπι κορυφής της Bundesliga

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λεβερκούζεν για την Bundesliga 2021-2022 στην "ΜπάιΑρενα", Λεβερκούζεν | Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λεβερκούζεν για την Bundesliga 2021-2022 στην "ΜπάιΑρενα", Λεβερκούζεν | Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν χρειάστηκε μόλις 37 λεπτά αγώνα για να σημειώσει τα πέντε γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν στο ντέρμπι κορυφής της Bundesliga, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να σημειώνει δύο εξ αυτών.

Η αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με την Μπάγερν ήταν ντέρμπι κορυφής για την Bundesliga πριν από τη σέντρα, έστω κι αν η Ντόρτμουντ τις προσπέρασε λόγω του αγώνα της το Σάββατο. Ύστερα από το 37ο λεπτό στην "Μπάιαρένα", η αντίληψη για τον αγώνα άλλαξε, αφού οι Βαυαροί είχαν προλάβει να σκοράρουν ήδη πέντε φορές.

Το τελικό 5-1 απλά επιβεβαίωσε την εντός των συνόρων κυριαρχία τους, ειδικά από τη στιγμή που έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Ο εκ των φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα σημείωσε ένα αντάξιο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με εναέριο τακουνάκι σε πάσα του Νταγιότ Ουπαμεκανό.

Ο στόπερ της Μπάγερν ήταν ένας από τους τρεις αμυντικούς της που θα έβγαζαν ασίστ στον αγώνα. Ακολούθησε εκείνη του Αντόνιο Ντέιβις ξανά στον Λεβαντόβσκι, με τον Πολωνό επιθετικό να γίνεται ο πρώτος παίκτης το 2021 που έχει συμμετοχή (ως σκόρερ ή δημιουργός) σε 60 γκολ μέσα στο 2021.

Τη σκυτάλη πήρε ο Τόμας Μίλερ με ένα γκολ (από ασίστ του Νίκλας Ζίλε) και στη συνέχεια ο Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος με δύο γκολ σε δύο λεπτά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενουμένων.

Η σοκαρισμένη Λεβερκούζεν ανέβηκε κάπως στο 2ο ημίχρονο, είχε κάποιες καλές στιγμές και σε μία εξ αυτών ο Πάτρικ Σικ μείωσε στο 55'. Η Μπάγερν είχε ρίξει φανερά το ρυθμό της έπειτα από το 5-0, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να αρχίζει τις αλλαγές στο 40' με την είσοδο του Γιόσιπ Στάνισιτς (ο οποίος ανανέωσε προ ημερών) και δεν σημείωσε άλλο γκολ. Ούτε η Λεβερκούζεν πάντως, για την οποία πέρασε ως αλλαγή στο 79' ο Πάνος Ρέτσος.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga


TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ