ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λεμπέφ: "Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι αμυντικός επιπέδου Championship"

Λεμπέφ: "Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι αμυντικός επιπέδου Championship"
@2022 LEILA COKER/AP IMAGES

Ευθείες βολές στον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ για τις αμυντικές του επιδόσεις εξαπέλυσε ο Φρανκ Λεμπέφ, με τον παλαίμαχο άσο να υποστηρίζει πως το σύστημα του Γιούργκεν Κλοπ στην Λίβερπουλ είναι το μόναδικό που ταιριάζει στον Άγγλο φουλ μπακ.

Έχοντας κάνει (εντυπωσιακό) ξεπέταγμα από νεαρή ηλικία και κατακτώντας κάθε τρόπαιο που θα μπορούσε να πάρει με την Λίβερπουλ από το 2019, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ αναδύθηκε στο διεθνές ποδοσφαιρικό σκηνικό ως ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια των τελευταίων ετών.

Φέτος όμως, το σκηνικό είναι διαφορετικό, με τον ίδιο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αλλά συνήθως για να δεχτεί πολύ σκληρή κριτική, όντας για τους περισσότερους ο (πιο) αδύναμος κρίκος στην ασταθή άμυνα που εμφανίζει η Λίβερπουλ από την αρχή της σεζόν.

Σε αυτό το γκρουπ των επικριτών του προστέθηκε και ο Φρανκ Λεμπέφ, με τον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Γαλλίας (1998) που έχει εμπειρία από τα γήπεδα της Premier League (Τσέλσι) να χαρακτηρίζει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ παίκτη επιπέδου... δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας ο οποίος "σώζεται" από το σύστημα του Γιούργκεν Κλοπ στην Λίβερπουλ.

"Κοιτάξτε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ. Λατρεύω αυτόν τον παίκτη για τις επιθετικές αρετές του. Όμως αμυντικά, είναι παίκτης για το επίπεδο της Championship.

Το μόνο σύστημα το οποίο μπορεί να δουλέψει για αυτόν είναι του Γιούργκεν Κλοπ. Όταν δεν δουλεύει, καλή ώρα τη φετινή σεζόν, βλέπετε τις αμυντικές αδυναμίες του", δήλωσε ο Γάλλος παλαίμαχος μπακ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Journal du Dimanche".

Και κατέληξε ο Λεμπέφ λέγοντας: "Θέλω να τον πάρω μαζί μου για να δουλέψει στις βασικές αρχές του παιχνιδιού Θα του έλεγα: "Γύρισε το κεφάλι σου και κοίτα πίσω σου". Μόνο από αυτό, θα γινόταν ήδη καλύτερος".

Σημειώνεται πως η άσχημη εκκίνηση του Αλεξάντερ-Άρνολντ στην Λίβερπουλ έχει ως συνέπεια να βρεθεί πίσω στην ιεραρχία για τη θέση του δεξιού μπακ στην εθνική Αγγλίας, με τον μπακ των κόκκινων να μην έχει χρόνο συμμετοχής στο ματς με την Ιταλία για το Nations League (έπαιξαν αντίθετα οι Γουόκερ και Ράις) και να κινδυνεύει να μείνει εκτός επιλογών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ