EUROPA LEAGUE

Λειψία - Ρέιντζερς 1-0: Η γκολάρα του Ανχελίνιο έσωσε τους Γερμανούς

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ρέιντζερς
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ρέιντζερς © 2022 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Η Ρέιντζερς αμυνόταν σε όλο το παιχνίδι, όμως η Λειψία βρήκε τη λύση στο τέλος, με ένα απίθανο βολέ του Ανχελίνιο στο 85', για τα ημιτελικά του Europa League.

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, με τη Λειψία να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Ρέιντζερς. Οι προσπάθειες του Κριστοφέρ Ενκουνκού και των συμπαικτών του κατέληγαν στον Άλαν Μακγκρέγκορ ή άουτ, μέχρι να έρθει ο από μηχανής Θεός Ανχελίνιο και με απίθανο σουτ στο 85' να κάνει το 1-0 για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων στο Europa League.

Η Λειψία αναπόφευκτα πήρε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και επιτέθηκε με όλα τα όπλα που είχε στην ενδεκάδα της. Οι Σκοτσέζοι ουσιαστικά έπαιζαν με πεντάδα στην άμυνα, αλλά και με ακόμα πέντε παίκτες να βοηθούν τους αμυντικούς. Η πολυκοσμία μπροστά από την εστία του Άλαν Μακγκρέγκορ έκλεισε όλους τους πιθανούς διαδρόμους, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να βρουν καλές στιγμές, ούτε καν με μακρινά σουτ.

Η εικόνα του αγώνα δεν μεταβλήθηκε στο 2ο ημίχρονο. Η Λειψία είχε μετατρέψει σε μονόλογο τον αγώνα, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Το κατάφερε μόνο σε μία περίπτωση, όταν έπειτα από μία κάθετη ο Ενκουνκού απέφυγε και τον Μακγκρέγκορ, όμως με κακή ισορροπία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ντομένικο Τεντέσκο έριξε στον αγώνα τους Εμίλ Φόρσμπεργκ και Αντρέ Σίλβα στην αναζήτηση του τέρματος, όμως αυτό σημειώθηκε από έναν αναπάντεχο ήρωα. Σε κορνερ στο 85ο λεπτό, η μπάλα απομακρύνθηκε και ο Ανχελίνιο με ένα βολέ χωρίς η μπάλα να σκάσει στο έδαφος έγραψε το τελικό 1-0, που αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει "Άιμπροξ" την επόμενη Πέμπτη.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Γκβάρντιολ, Χένριχς (89' Μουκιέλ), Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Άνταμς, Κλόστερμαν, Όλμο (71' Φόρσμπεργκ), Ενκουνκού (89' Πόουλσεν), Σομποσλάι (71' Σίλβα)

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μακγκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς, Τζακ (83' Σαντς), Λούντστραμ, Αγιοντέλε (83' Άρφιλντ), Καμάρα, Κεντ, Ράιτ (69' Σακαλά)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης την Τετάρτη 18 Μαΐου.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ