BUNDESLIGA

Λειψία - Κολωνία 3-1: Με τριάρα σε τροχιά Champions League

Ο Ενκουνκού πανηγυρίζει το γκολ της Λειψίας απέναντι στην Μπάγερν
Ο Ενκουνκού πανηγυρίζει το γκολ της Λειψίας απέναντι στην Μπάγερν © 2022 ANDREAS SCHAAD/ AP IMAGES

Η Λειψία επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 3-1 της Κολωνίας για την 22η αγωνιστική της Bundesliga και συνεχίζει τη μάχη της για την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Ενκουνκού (25'), Όλμο (54') και Ανχελίνιο (57') τα γκολ των ταύρων, μείωσε ο Λεμπερλέ στο 90+1'.

Η Λειψία συνεχίζει τη μάχη για την είσοδό της στην πρώτη τετράδα που δίνει πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League της νέας σεζόν. Οι ταύροι επικράτησαν 3-1 της Κολωνίας, η οποία έχασε έδαφος για την εξάδα παραμένοντας στους 32 πόντους.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 25ο λεπτό ο Ενκουνκού με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους. Η Λειψία στο δεύτερο μέρος φρόντισε να "καθαρίσε" την υπόθεση νίκη και μάλιστα μέσα σε τρία λεπτά.

Στο 54ο λεπτό, η ταύροι κράτησαν ζωντανή την μπάλα, παρά την πίεση. Ο Χαϊνταρά μοίρασε στον Ντάνι Όλμο, ο οποίος με μία βολίδα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 57' η Λειψία έκανε τρία τα τέρματά της. Έτρεξε γρήγορα στην κόντρα από τα δεξιά, ο Όλμο τροφοδότησε τον Ανχελίνιο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 3-0. Λίγο πριν από το φινάλε η Κολωνία πέτυχε το γκολ της τιμής με του Λεμπερλέ στο 90+1'.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Γκβάρντιολ, Ορμπάν, Κλόστερμαν (70' Σιμάκαν), Ανχελίνιο (78' Μουκελί), Λάιμερ (70' Σόμποζλαϊ), Χαϊντάρα, Χένριχς, Όλμο (64' Φόρσμπεργκ), Ενκούνκου, Σίλβα (64' Πόουλσεν)

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβέμπε, Σμιτς, Κίλιαν, Χίμπερς, Χέκτορ, Σκίρι (85' Όστρακ), Όζκαν, Τίλμαν (62' Σίντλερ), Ντούντα (62' Ουτ - 90+1' Λεμπερλέ), Κάιντζ (62' Λιούμπτσιτς), Άντερσον

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΛΕΙΨΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ