ΑΓΓΛΙΑ

League Cup: Πρόκριση στα πέναλτι για την Τσέλσι, στα προημιτελικά και οι Άρσεναλ και Σάντερλαντ

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν σε εκτέλεση πέναλτι κόντρα στη Σαουθάμπτον
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν σε εκτέλεση πέναλτι κόντρα στη Σαουθάμπτον © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

Η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 με την Σαουθάμπτον στο 90λεπτο και χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του League Cup, εκεί όπου βρίσκεται και η Άρσεναλ μετά την επικράτησή της στο "Emirates" επί της Λιντς.

Τα πρώτα τρία εισιτήρια για την προημιτελική φάση του League Cup σφραγίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (26/10), με την Τσέλσι να κάμπτει εντός έδρας στα πέναλτι την Σαουθάμπτον, όπως και η Σάντερλαντ την ΚΠΡ εκτός έδρας, και την Άρσεναλ να επικρατεί με 2-1 της Λιντς και να παίρνει και εκείνη το εισιτήριο για τους "8".

Αναμφίβολα, το ματς που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό του "Στάμφορντ Μπριτζ", με την ομάδα του Τούχελ να μπαίνει μπροστά στο σκορ στο 44' με κοντινή κεφαλιά του Χάβερτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζιγές και εκείνη του Χάσενχουτλ να απαντάει λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με προβολή του Άνταμς μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί που οι μπλε ήταν πιο ψύχραιμοι. Ο Κέπα απέκρουσε πέναλτι του Γουόλκοτ, ο Σμόλμποουν ήταν άστοχος και κάπως έτσι ο Ρις Τζέιμς ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να γράψει το 4-3 και να στείλει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε την πρόκριση για την Άρσεναλ

Εκεί θα βρεθεί και η Άρσεναλ, όπου καθάρισε με δύο γκολ την Λιντς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αρτέτα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 55' περνώντας τον Τσέιμπερς αντί του Γουάιτ και εκείνος τον δικαίωσε καθώς στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έκανε το 1-0 στο ίδιο λεπτό ενώ στο 69' ήταν ο Ενκέτια εκείνος που κλείδωσε την πρόκριση για τους κανονιέρηδες.

Όσον αφορά στην τρίτη αναμέτρηση της βραδιάς, είχαμε θεωρητικά έκπληξη, με την Σάντερλαντ της League 1 να πετάει εκτός συνέχειας την ΚΠΡ της Championship. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα στο "Λόφτους Ρόουντ" και στα πέναλτι οι μαύρες γάτες επικράτησαν με 3-1 για να κλείσουν και αυτές θέση στα προημιτελικά.

Το πρόγραμμα της φάσης των "16" του League Cup:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ