SERIE A

Λάτσιο - Βενέτσια 1-0: Τρίποντο με ιστορική πρωτιά για τον Ιμόμπιλε

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ της Λάτσιο κόντρα στην Βενέτσια | 14 Μαρτίου 2022
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ της Λάτσιο κόντρα στην Βενέτσια | 14 Μαρτίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με πέναλτι και να ανεβαίνει μόνος στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών της Λάτσιο στο πρωτάθλημα, οι Ρωμαίοι επιβλήθηκαν με 1-0 της Βενέτσια και ανέβηκαν στην 5η θέση.

Η Λάτσιο έμεινε εκτός Ευρώπης (αποκλείστηκε στα μπαράζ για τους 16 του Europa League από την Πόρτο) όμως αυτό αντί να την καταρρακώσει ψυχολογικά, φαίνεται πως την έχει βοηθήσει, με τους Ρωμαίους να είναι ανεβασμένοι το τελευταίο διάστημα και να συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις τους στη βαθμολογία.

Η τελευταία τους επιτυχία ήρθε το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Serie A, με τους αετούς να ρίχνουν στο καναβάτσο με 1-0 την Βενέτσια και να σκαρφαλώνουν στην 5η θέση, με τον Ιμόμπιλε να σκοράρει και να ανεβαίνει μόνος στην πρώτη θέση των σκόρερ των λατσιάλι στο πρωτάθλημα (144 γκολ), ξεπερνώντας τον θρυλικό Σίλβιο Πιόλα (143).

Το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς ήρθε μετά αντικανονικό μαρκάρισμα του Τσέρνιγκοϊ στον Φελίπε που χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR, με τον Ιμόμπιλε να μπαίνει στο πάνθεον της ιστορίας των αετών και να επιτρέπει στην ομάδα του να κάνει όνειρα για έξοδο στο νέο Europa League αφήνοντας πίσω στη βαθμολογία τόσο την Αταλάντα όσο και την Ρόμα.

Γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία της ομάδας του αλλά και των οπαδών της, αν αναλογιστεί κανείς πως την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τους τζαλορόσι στο δεύτερο Derby della Capitale της φετινής σεζόν.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Πάτρικ (78' Λάτσαρι), Φελίπε, Ατσέρμπι, Χισάι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα, Αλμπέρτο (84' Μπάσιτς), Άντερσον, Ιμόμπιλε, Τζακάνι (71' Πέδρο)

ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Μαένπαα, Ματέγιου (46' Εμπουέχι), Καλντάρα, Μόντολο, Χαπς, Τσέρνιγκοϊ (64' Κιγίν), Αμπαντού, Φιορντιλίνο (88' Σίγκουρντσον), Οκερέκε, Μπούσιο (79' Νάνι), Ενσάμε (64' Χένρι)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μίλαν - Έμπολι 1-0

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3

Σπέτσια - Κάλιαρι 2-0

Σαλερνιτάνα - Σασουόλο 2-2

Φιορεντίνα - Μπολόνια 1-0

Βερόνα - Νάπολι 1-2

Ουντινέζε - Ρόμα 1-1

Αταλάντα - Τζένοα 0-0

Τορίνο - Ίντερ 1-1

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΛΑΤΣΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ