SERIE A

Λάτσιο - Ίντερ 3-1: Η πρώην ομάδα του πήρε εκδίκηση από τον Ιντζάγκι

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ίντερ για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ίντερ για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι βρέθηκε στο "Ολίμπικο" αλλά για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια ως αντίπαλος προπονητής και... τιμωρήθηκε, αφού η Λάτσιο επικράτησε της Ίντερ με 3-1 χάρη σε ανατροπή στο 2ο ημίχρονο.

Ένταση, σύρραξη, ανατροπή, δάκρυα και φυσικά Σιμόνε Ιντζάγκι. Το μεγάλο παιχνίδι της Λάτσιο με την Ίντερ τα είχε όλα, βρίσκοντας τελική νικήτρια τη γηπεδούχο ομάδα με 3-1 για την 8η αγωνιστική της Serie A.

Η επιστροφή του Ιντζάγκι ύστερα από 11 χρόνια στους πάγκους των "λατσιάλι" (τα πρώτα έξι στις ακαδημίες, τα επόμενα πέντε στην πρώτη ομάδα, με την οποία πανηγύρισε τρία τρόπαια) δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε, με τη Λάτσιο να παίρνει εκδίκηση για την καλοκαιρινή φυγή του.

Ο αγώνας ήταν αναμενόμενο να είναι αμφίρροπος, έστω κι αν ο Ιντζάγκι κράτησε τον Λαουτάρο Μαρτίνες στον πάγκο γι' αυτό το παιχνίδι. ΣΤο 12ο λεπτό δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού ένας από τους εξτρά μέσους, ο Νικολό Μπαρέλα, κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ίβαν Πέρισιτς. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, η Λάτσιο ελάχιστα πιο επικίνδυνη, όμως όλη η δράση συσσωρεύτηκε στο 2ο ημίχρονο.

Στο 63ο λεπτό ο Αλεσάντρο Μπαστόνι έκανε χέρι στην περιοχή και ο Τσίρο Ιμόμπιλε ισοφάρισε σε 1-1 από τη βούλα του πέναλτι. Η Ίντερ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να αντιδράση, με τον Ιντζάγκι να κάνει τριπλή αλλαγή, αλλά να μη χρησιμοποιεί ακόμα τον Μαρτίνες.

Στο 81ο λεπτό τα αίματα άναψαν. Η Λάτσιο έφυγε στην κόντρα έπειτα από κλέψιμο στο κέντρο, με τους "νερατζούρι" να φωνάζουν για φάουλ και για μη τήρηση του fair play. Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς σταμάτησε τον Ιμόμπιλε, όμως ο Φελίπε Άντερσον πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 2-1. Ο Ντένζελ Ντάμφρις σταμάτησε τον Βραζιλιάνο σκόρερ που έτρεχε να πανηγυρίσει και αμέσως προκλήθηκε γενική σύρραξη. Τα πνεύματα ηρέμησαν και οξύνθηκαν ξανά με νέο πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες (που είχε περάσει στον αγώνα), που ζητούσε συνεχώς το λόγο από τον Άντερσον.

Όταν ο αγώνας συνεχίστηκε, η Λάτσιο είχε το καθαρό μυαλό πλέον και σε μία νέα αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς "κλείδωσε" τη νίκη.

Το τέλος του αγώνα δεν έφερε ηρεμία στο "Ολίμπικο". Ορισμένοι παίκτες της Ίντερ πρωταγωνίστησαν σε νέους διαπληκτισμούς και τελικά την πλήρωσε ένας... αθώος, ο Λουίζ Φελίπε της Λάτσιο, ο οποίος ήταν το θύμα των τσακωμών, αλλά και του διαιτητή που του έδειξε κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, αναπαριστώντας σε συμπαίκτες και αντιπάλους το τι συνέβη.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στη Serie A

Τα highlights της 8ης αγωνιστικής

Σπέτσια - Σαλερνιτάνα 2-1

Η βαθμολογία της Serie A


TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΑΤΣΙΟ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ