SERIE A

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-2: Θρίαμβος στη Ρώμη με δύο πέναλτι του Μπονούτσι

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι της Γιουβέντους πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λάτσιο για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021
Ο Λεονάρντο Μπονούτσι της Γιουβέντους πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λάτσιο για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 © 2021 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους επικράτησε της Λάτσιο με 2-0 χάρη σε δύο πέναλτι του Λεονάρντο Μπονούτσι στο "Ολίμπικο" και την έπιασε στην 5η θέση στη βαθμολογία.

Το ritiro του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έπιασε τόπο και η Γιουβέντους βρίσκει τα πατήματά της με την τρίτη σερί νίκη σε δύσκολο παιχνίδι. Έπειτα από εκείνες κόντρα σε Ζενίτ και Φιορεντίνα, ήρθε το 2-0 επί της Λάτσιο μέσα στο "Ολίμπικο" για τη 13η αγωνιστική της Serie A.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Λεονάρντο Μπονούτσι, όχι μόνο για την αμυντική συνεισφορά του, αλλά και για την εκτελεστική. Ο Ιταλός στόπερ ανέλαβε την εκτέλεση των πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, ευστόχησε και στις δύο περιπτώσεις και για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε δύο φορές στον ίδιο αγώνα.

Οι "μπιανκονέρι" παρατάχθηκαν δίχως τον τραυματία της τελευταίας στιγμής Πάουλο Ντιμπάλα, όμως μόλις στο 12' έχασαν κι άλλον παίκτη, τον Ντανίλο. Δέκα λεπτά αργότερα τα άφησε όλα πίσω, όταν ο Ντανίλο Κατάλντο μάρκαρε αντικανονικά τον Άλβαρο Μοράτα και η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση δεν ανέλαβε ούτε ο Ισπανός ούτε ο Φεντερίκο Κιέζα που υπήρχαν στην ενδεκάδα, αλλά ο Μπονούτσι, ο οποίος νίκησε τον (καλό στα πέναλτι) Πέπε Ρέινα.

Η αντίδραση των "λατσιάλι" δεν ήταν η αναμενόμενη. Η επιλογή του Μαουρίτσιο Σάρι να παίξει με τον Πέδρο στην κορυφή της επίθεσης αντί του τραυματία Τσίρο Ιμόμπιλε (ο οποίος τιμήθηκε επειδή έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου) δεν του βγήκε, με τους γηπεδούχους να έχουν να επιδείξουν απλά κάποια άστοχα σουτ που δεν θα προκαλούσαν κίνδυνο στον Βόιτσιεχ Σέσνι.

Η Γιουβέντους ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο επόμενο γκολ με τον Μανουέλ Λοκατέλι και αυτή που είχε τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις, μέχρι το 83ο λεπτό, όταν ο Ρέινα υπέπεσε σε ένα πιο ξεκάθαρο πέναλτι, με τον Μπονούτσι να τον "τιμωρεί" και να γίνεται ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα από το 2010 (26 έναντι 25 των Ρόμπιν Γκόζενς και Αλεσάντρο Φλορέντζι).

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Ισάι, Φελίπε, Ατσέρμπι, Λάτσαρι, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Κατάλντι (84' Μπάσιτς), Αλμπέρτο, Άντερσον (75' Μόρο), Πέδρο, Τζακάνι (65' Μουρίκι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο (15' Κουλουσέβσκι), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι, Κουαδράδο, Μακένι, Λοκατέλι (89' Μπεντανκούρ), Ραμπιό, Κιέζα, Μοράτα (74' Κιν)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Τα highlights

Αταλάντα - Σπέτσια 5-2

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΤΣΙΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ