ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κι όμως ο Λάτσι σκεφτόταν να φύγει

Ο Ζίγκα Λάτσι στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη
Ο Ζίγκα Λάτσι στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη EUROKINISSI

Ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ είναι ο Σλοβένος κεντρικός αμυντικός Ζίγκα Λάτσι. Μετά από 10 μήνες δυσκολιών, είδε επιτέλους φως κι έδιωξε από τη σκέψη του τις τάσεις φυγής που άρχισαν να τον πολιορκούν.

Η τύχη του χαμογέλασε μέσα από τις ατυχίες των άλλων, όμως του το χρωστούσε. Ο νεαρός Σλοβένος Ζίγκα Λάτσι, με το ελπιδοφόρο ντεμπούτο την 1η Μαρτίου 2020 απέναντι στον Πανιώνιο όταν ακόμα ήταν 17 ετών, είδε όλα να του πηγαίνουν στραβά έκτοτε. Lockdown, τραυματισμοί, κακή εικόνα της ομάδας που δεν δημιουργούσε χώρο για τη χρησιμοποίησή του, παρόλο που το σχέδιο το οποίο αρχικώς είχε εκπονηθεί για εκείνον, προέβλεπε τη χρησιμοποίησή του σε 15-20 επίσημους αγώνες. Κι όμως, ο πρώτος κατεγράφη μόλις την περασμένη Κυριακή και αυτός μέσα από συγκυρίες.

Στο διάστημα αυτό των 10,5 μηνών, πολλά πέρασαν από το μυαλό του. Πιο δυνατό όλων ήταν το συναίσθημα της απογοήτευσης όταν πέρασε ένα σημαντικό διάστημα στο οποίο ήταν απολύτως καλά, όμως ο Μάσιμο Καρέρα, ''πνιγμένος'' από τα αγωνιστικά προβλήματα που αδυνατούσε να λύσει, κυριολεκτικά δεν τον έβλεπε. Και παρόλο που ο ίδιος του είχε πει το καλοκαίρι ότι θα είναι μια σεζόν με συμμετοχές, εντούτοις δεν τον έβαλε να παίξει ποτέ!

Προς τα τέλη του περασμένου έτους, ο Λάτσι άρχισε να διερωτάται ποιο θα είναι το μέλλον του αν η φετινή σεζόν θα πάει για εκείνον, ολότελα χαμένη. Άρχισε να σκέφτεται αν τέλει έκανε σωστά που επέλεξε την ΑΕΚ από ομάδες όπως η Ρόμα, η Ζάλτσμπουργκ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, προσφέροντας μάλιστα σε εκείνον και την πρώην ομάδα του σημαντικά περισσότερα χρήματα από τις μόλις 400.000 ευρώ που δαπάνησε η ΑΕΚ για την αγορά του και τις 120.000 έως 180.000 ευρώ που κλιμακωτά θα παίρνει ανά έτος τα επόμενα χρόνια.

Η ΠΕΙΘΩ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΈΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ

Το δέλεαρ για εκείνον, όταν ο Ίλια Ίβιτς έκανε την προσπάθειά του για να αποσπάσει την υπογραφή του ήταν η παραμονή του στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, όταν οι άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν του το εξασφάλιζαν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνίζεται με τις β' ομάδες τους ή να δοθεί δανεικός. Μιλώντας μαζί του και με τους γονείς του, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ένωσης κέρδισε την υπογραφή του ακριβώς επειδή του υποσχόταν παραμονή στην πρώτη ομάδα και συμμετοχές με αυτήν.

Την κατάλληλη στιγμή, η τύχη του χαμογέλασε, διώχνοντας τις σκέψεις φυγής που είχαν αρχίσει να του δημιουργούνται για να πάει κάπου αλλού και να παίξει, έστω ως δανεικός. Οι τραυματισμοί των Τσιγκρίνσκι - Νεντελτσιάρου και η όχι καλή άποψη που σχημάτισε ο Χιμένεθ για τον Χνιντ, του έδωσαν την ευκαιρία σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Εκείνος στάθηκε καλά και τώρα έχει μπροστά του ακόμα μια δυάδα αγώνων, με τον Ατρόμητο την Κυριακή και τον Απόλλωνα την Τετάρτη για το Κύπελλο που θα είναι βασικός.

Ο Λάτσι είναι ένα σπουδαίο πρότζεκτ και ο πρώην τεχνικός διευθυντής τον είχε εντοπίσει όταν ουδείς τον γνώριζε, σε μια περίοδο μάλιστα που εντός ΑΕΚ αντιμετωπίστηκαν ως υψηλή δαπάνη οι 400.000 ευρώ για την αγορά ενός 17χρονου. Τις ίδιες ημέρες ωστόσο, οι άλλες προτάσεις προς την πρώην ομάδα του από τους τους προαναφερθέντες μνηστήρες, ήταν υπερδιπλάσιες! Ο Ίβιτς τον κέρδισε σε προσωπικό επίπεδο και τον έπεισε ότι το μέλλον του είναι σε αυτή την ομάδα, ώστε να πάρει τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Προφανώς θα είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ο ίδιος βρέθηκε εκτός ΑΕΚ...

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ