ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λαπόρτα: "Ο Ινφαντίνο υποστήριζε τη δημιουργία της European Super League"

Λαπόρτα: "Ο Ινφαντίνο υποστήριζε τη δημιουργία της European Super League"
@2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Τζουάν Λαπόρτα "έβγαλε στη σέντρα" τον τον Τζάνι Ινφαντίνο μέσω συνέντευξής του για την European Super League, τονίζοντας πως -σε αντίθεση με όσα έχει πει δημόσια- ο πρόεδρος της FIFA έκανε πλάτες στους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τη δημιουργία νέας κλειστής λίγκας.

Δημοσίως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή κατά της κίνησης μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων να προκαλέσουν σχίσμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να ταχθούν απέναντι στην UEFA και στο Champions League, θέλοντας να δημιουργήσουν τη δική τους κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, δεν συμμερίζεται κάτι τέτοιο και σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στο Apple TV θέλησε να δώσει μία διαφορετική διάσταση στο όλο θέμα, υποστηρίζοντας πως ο Νο 1 παράγοντας της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε ουσιαστικά την κίνηση για την ESL.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ο Ινφαντίνο αναπτύσσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για συλλόγους, κάνοντάς το μεγαλύτερο και σεβόμαστε αυτό το έργο γιατί φαίνεται πολύ ελκυστικό. Ήταν ανοιχτός να μιλήσει για την ευρωπαϊκή Super League, δείχνοντας πώς σαν πρόεδρος της FIFA ήταν έτοιμος να ανοίξει διάλογος με τους συλλόγους", τόνισε ο Λαπόρτα, τις δηλώσεις του αυτές να αναπαράγονται από την ιταλική ιστοσελίδα "Calcio e Finanza".

Υπενθυμίζεται πως οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι της European Super League ήταν οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, με τα λόγια του Λαπόρτα να έρχονται να προστεθούν στην πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, που είχε σημειώσει τα εξής:

"Οι σύλλογοι της ευρωπαϊκή Super League ζήτησαν μια "ανταλλαγή χάρης": εσείς μας υποστηρίζετε για τη ευρωπαϊκή Super League και εμείς παίζουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων σας που επεκτάθηκε χωρίς να προκληθούν διαμάχες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ινφαντίνο ενδιαφερόταν για το σαμποτάζ του νέου Champions League, που επιθυμούσε έντονα ο Τσέφεριν ως ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 36 ομάδων την περίοδο 2024-25. Και όλοι ξέραμε πώς ο Ινφαντίνο ήθελε να "σκοτώσει" πολιτικά τον Τσεφερίν".

Όσον αφορά στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που οραματίζεται ο Ινφαντίνο, αυτό δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή 32 ομάδων, και με δεδομένο πως μέχρι στιγμής έχουμε τουρνουά με μόλις 8 ομάδες θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του ποδοσφαίρου αν πάρει σάρκα και οστά.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE FIFA ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ