ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λαπόρτα: "Η ιστορία του Μέσι στην Μπαρτσελόνα δεν έχει κλείσει, ελπίζουμε να έχουμε όμορφο τέλος"

Ο Τζουάν Λαπόρτα κατά την παρουσίαση του Ραφίνια από την Μπαρτσελόνα | 15 Ιουλίου 2022
Ο Τζουάν Λαπόρτα κατά την παρουσίαση του Ραφίνια από την Μπαρτσελόνα | 15 Ιουλίου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η φυγή του Μέσι το καλοκαίρι του 2021 με προορισμό την Παρί είναι κάτι που εξακολουθεί να πληγώνει την Μπαρτσελόνα, με τον Τζουάν Λαπόρτα να αφήνει όμως ανοιχτό το παράθυρο για την επιστροφή του Pulga στο Καμπ Νόου μέσω συνέντευξής του.

Το όνομα του Λιονέλ Μέσι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της Μπαρτσελόνα για σχεδόν δύο γεμάτες δεκαετίες όμως το περασμένο καλοκαίρι ήρθε το τέλος, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να αποφασίζει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από εκείνο των Καταλανών και να αποδέχεται την πρόκληση-πρόσκληση της Παρί.

Ωστόσο, οι άνθρωποι των μπλαουγκράνα θεωρούν πως δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη στην υπόθεση Pulga και πως μπορούν να κάνουν το φινάλε στη σχέση των δύο πλευρών να είναι γλυκό, με τις τελευταίες δηλώσεις του Τζουάν Λαπόρτα να είναι ενδεικτικές.

Ο πρόεδρος των Καταλανών φιλοξενήθηκε στο ESPN στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ στο Λας Βέγκας και έβαλε φωτιά στις φήμες που θέλουν την ομάδα της Καταλωνίας να επιδιώκει την επανασύνδεση με τον 35χρονο σταρ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

"Ο Μέσι ήταν τα πάντα για το σύλλογό μας, για την Μπαρτσελόνα ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, ο πιο αποτελεσματικός, μόνο με τον Γιόχαν Κρόιφ μπορεί να συγκριθεί.

Έπρεπε όμως να πάρουμε μια απόφαση ως συνέπεια της κληρονομιάς που είχαμε, ο σύλλογος είναι πάνω από παίκτες και προπονητές.

"Νομίζω και ελπίζω ότι η ιστορία του Λέο Μέσι με την Μπαρτσελόνα δεν έχει τελειώσει. Είναι ακόμα ανοιχτή, είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε να έχει ένα ομορφότερο τέλος από αυτό που είχε.

Αν αισθάνομαι πως είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον Μέσι; Ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα πιστεύω ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ωστόσο, πιστεύω πως έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον Μέσι".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ LA LIGA ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ