EUROPEAN SUPER LEAGUE

Λαπόρτα: "Η European Super League είναι μία αναγκαιότητα"

Ο Τζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξή του για την προεδρία της Μπαρτσελόνα τον Δεκέμβριο του 2020.
Ο Τζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξή του για την προεδρία της Μπαρτσελόνα © 2020 HERNAN MUNOZ/ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, με δηλώσεις του υπερασπίσθηκε τη συμμετοχή της ομάδας του στην European Super League και τόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός τέτοιου τουρνουά.

Η Μπαρτσελόνα είναι από τα ιδρυτικά μέλη της European Super League, η οποία προκάλεσε σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες υπό το βάρος των πιέσεων αποχώρησαν από το εγχείρημα, οι Καταλανοί πιστεύουν στο πλάνο.

Ο Τζοάν Λαπόρτα με δηλώσεις του στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3 αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στην ESL υπερασπίζοντας την αρχική απόφαση. Μάλιστα, πρόταξε την αναγκαιότητα της Λίγκας, όπως και να έχουν λόγο οι μεγάλες ομάδες στον τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων.

"Είναι απολύτως απαραίτητο οι μεγάλοι σύλλογοι να εκφράζουμε τη γνώμη μας σχετικά με την οικονομική κατανομή. Θα μιλήσουμε με την UEFA, αλλά είμαστε υπέρ των εθνικών πρωταθλημάτων. Είναι αναγκαιότητα (η European Super League), αλλά στο τέλος τα μέλη του Συλλόγου θα έχουν τον τελευταίο λόγο. Οι μεγάλες ομάδες προσφέρουμε πολλά και πρέπει να συμμετέχουμε στην οικονομική κατανομή" σχολίασε ο πρόεδρος των μπλαουγκράνα.

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη διαλόγου με την UEFA για τη δημιουργία ενός τέτοιου τουρνουά: "Πρέπει να είναι μία ελκυστική διοργάνωση, βασισμένη στις αθλητικές αρχές. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την UEFA. Νομίζω ότι θα υπάρξει κατανόηση. Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το μεγάλο θέαμα".

Τέλος, αναφέρθηκε και στην υποχώρηση που υπήρξε από την πλειονότητα των ομάδων: "Υπήρξε πίεση σε κάποιες ομάδες, αλλά η πρόταση συνεχίζει να υπάρχει. Οι επενδύσεις είναι σημαντικές, οι μισθοί πάρα πολύ υψηλοί. Αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν μαζί με τις αθλητικές αρχές".

Photo credits: © 2020 Hernan Muñoz/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ